3.7 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy

Korábban már jogerősen elítélt embercsempészt fogott a rendőrség

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztály munkatársai nyomozást indítottak K. Ferenc ellen, mert felmerült a gyanú, hogy 2020 novemberében megbízást adott egy ismerősének illegális migránsok Ausztriába való eljuttatására, amihez maga biztosította a gépkocsit is – írja a police.hu.

A 10 migráns 2020. november 22-én a délutáni órákban szállt be a szerb határ térségében az embercsempész autójába, amit a rendőrök az M5-ös autópályán tartóztattak fel. Ahogy arról korábban hírt adtunk, a magukat szír állampolgárnak valló férfiakat a sofőrrel együtt elfogták.

A gépkocsit vezető – azóta már letartóztatásban lévő – Bács megyei 43 éves B. Ferenc ellen embercsempészés elkövetése miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kezdett el nyomozni. Az ügyet azonban később átvette a KR NNI Illegális Migráció Elleni Osztálya.

A nyomozás szálai a hatóság előtt már ismert 31 éves Bács megyei K. Ferenchez vezettek, akit korábban hasonló bűncselekmény elkövetése miatt már jogerősen elítéltek, azonban börtönbüntetését még nem kezdte meg. Elfogására összehangolt akciót szerveztek, a realizálás 2021. március 17-én történt meg.

A lakóhelyén elfogott férfit embercsempészéssel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

További híreink

Moldovai embercsempészeket ítéltek el Makón

Faragó Dániel

Iraki és egyiptomi embercsempészeket fogott a rendőrség

Irányi Dániel

Nyakon szúrta börtönőrét az utrechti terrorista

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben