2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Kormányinfó: Palkovics megy, és vele búcsúzik a Technológiai és Ipari Minisztérium

Rendkívüli Kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki elárulta, a kormány elfogadta Palkovics László lemondását. Távozásával megszűni a Technológiai és Ipari Minisztérium is. Helyette új minisztérium alakul, amit Lantos Csaba vezet majd. 

Palkovics László a jövőben a felsőoktatásban, a védelemiparban, és a járműipari innovációban kap majd szerepet. Minisztériumának feladatait feldarabolják, és más minisztériumok veszik át.

A külügyminisztérium felel a jövőben is a paksi bővítésért, az ipari területeket Nagy Márton kapja, a felnőttképzés és innovációs területek Csák Jánoshoz kerülnek. A közlekedés Lázár Jánosé lesz.

December elsejei hatállyal megalakul az Energiaminisztérium, amit Lantos Csaba vezet majd. Az ő feladata lesz majd egyeztetni Szijjártó Péterrel a nemzetközi energiabeszerzéssel kapcsolatban.

További híreink

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

Elfogyott a “kitartás” – a Momentum kecskeméti képviselője is Gyucsányékhoz igazolt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben