28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
Külföld

Koronavírus-gócpontra bukkantak Romániában, egy százezres nagyvárost helyeznek karantén alá

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében karantén alá vonták Romániában Suceavát, az egyik észak-keletre fekvő román nagyvárost és több környező kisebb települést is.

A román kormány Suceavát és nyolc környező falut helyezett karantén alá, hogy ezzel fékezze a koronavírus országon belüli terjedését.

A lépésre azért volt szükség, mivel a román koronavírusos esetek több mint negyedét arról a területről jelentették – mondta el Marcel Vela belügyminiszter.

Romániában, ahol több mint 2100 koronavírusos fertőzött van, március 16-án jelentettek veszélyhelyzetet.

Suceava lakossága mintegy 100 ezer főt tesz ki, a városnak 593 esete van és az eddigi elhalálozások harmada is ehhez a megyeszékelyhez köthető. A hivatalos adatok szerint a 285 koronavírust elkapó egészségügyi dolgozó több mint felét is ebből a városból jelentették.

Nelu Tataru egészségügyi miniszter szerint az országban a gyenge helyzetkezelés és az emberek könnyelműsége miatt terjedt el ennyire a vírus. A karantént április közepéig fenntartják, a veszélyhelyzet kihirdetésének 30 napos végéig.

Forrás: portfolió

További híreink

Görögország már április közepétől fogadja az uniós országokból érkező turistákat

Faragó Dániel

Számszeríjjal lőtte át egy kutya fejét, hogy “átmenjen az üzenet”

Irányi Dániel

Törökország 90 ezer rabot tervez kiengedni a börtönökből a járvány miatt

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben