5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Korrupció gyanúja miatt tesz feljelentést a Mi Hazánk a DK fővárosában

A DK fővárosának minősülő Újbuda önkormányzatában elburjánzott korrupció miatt ma feljelentést tett a Mi Hazánk Mozgalom, miután a politikusbűnöző Czeglédy Csaba tízmilliós nagyságrendű megbízatásai után képesek voltak még a veszélyhelyzetben kapott többletjogokat is visszaélésekre felhasználni: az MSZP helyi elnökségi tagja által vezetett Ázsia Boltból vásárolták több mint 13 millió forintért, túlárazottan a termékeket az önkormányzat drágán árult élelmiszercsomagjába. A 16 termékből csak 2 magyar, még a kenyér és a tej is külföldi. Nem csoda, hogy az önkormányzat nyakán maradt a rengeteg egészségtelen, selejtes áru tonnaszámra, a 3 ezer csomagból pusztán 43 db-ot tudtak eladni – hívta fel a figyelmet Novák Előd újbudai önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke.

Novák szerint “a veszélyhelyzeti korrupcióra” a DK alpolgármesterének, Bakai-Nagy Zitának a nyomására került sor, ugyanis ő utasította az önkormányzat üzemeltető cégének vezetőjét, hogy versenyeztetés helyett kifejezetten az MSZP helyi elnökségi tagja és 2019-es képviselőjelöltje, Baráz András által vezetett, nem is újbudai Ázsia Boltból vásárolják a túlárazott termékeket.

Novák Előd kérdése nyomán ezt az önkormányzati cégvezető jegyzőkönyvbe foglalva árulta el. A lakosoknak 5300 forintért árult, silány minőségű egységcsomagot egy felháborodott állampolgár vitte a Mi Hazánk önkormányzati képviselőjének.

A 13 milliós termékvásárláson túl még 381 ezer forintot szállítási díjként is kifizettek, illetve a 9 ezer reklámzacskóért 405 ezer forintot sem szégyelltek kiszámlázni.

Normális esetben ilyen nagy tételekre mennyiségi kedvezményt adnak, de még anélkül is bármely áruházban olcsóbban lehet megvenni ezeket a termékeket

– jegyezte meg Novák. Ezt követően a Mi Hazánk alelnöke részletesen elemezte a csomag tartalmát: a 6000 liter túlárazottan megvásárolt tejből 161 dobozt selejtezni kellett, a kárt nem térítette meg a bolt, illetve a szállító. A tejhez hasonlóan külföldi termék az a kenyér, melyből szintén 6000-t vásároltak 480 forintos horroráron – kb. 200 forintért kapható ilyen a boltokban. 1 kg-osnak számlázták, valójában csak 750 gramm. Immár 4 hónapja lejárt a szavatossága, de ugyanolyan puha, képzelhetjük, miből készült… Kenhető rá ún. „Különleges marhavagdalt” Csehországból, hústartalma a 35%-ot sem éri el. A rizst tonnaszámra kilogrammonként 565 forintért (tehát a piaci árhoz képest kb. 200 forintos felárral) számlázta az önkormányzatnak az MSZP-s cég, a cukrot kilogrammonként 300 forintért – ilyen drágán sehol nem kapható. Vettek még 9000 vietnámi levesport és hasonló egészségtelen élelmiszereket is, hogy aztán a bajba jutott embereknek 5300 forintért árulják, persze a kutyának se kellettek az Ázsia Boltjuk által forgalmazott termékek, ezért maradt az önkormányzat nyakán a 3 ezer csomagból 2957. Így működik a veszélyhelyzeti korrupció a DK fellegvárában, ami miatt a Mi Hazánk ma feljelentést tett – zárta sajtótájékoztatóját Novák Előd.

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben