5.7 C
Budapest
2021. április 15., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Köszönetüket fejezték ki a Continental dolgozói a Mi Hazánknak

Mint ismeretes, véget ért a kedden kezdődött határozatlan idejű sztrájk a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában – tájékoztatta a munkabeszüntetést szervező Makói Gumiipari Szakszervezet (MGSZ) csütörtökön este a közvéleményt.

A közlemény szerint a munkáltató elfogadta az MGSZ hat hónappal ezelőtti javaslatát, hogy kössenek a korábbi, a munkáltató által felmondott szerződéssel megegyező tartalmú, december 31-ig érvényes új kollektív szerződést. Emellett a munkaadó és a szakszervezetek intenzív tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy egy új, versenyképességet javító és a dolgozók számára elfogadható tartalmú kollektív szerződést tudjanak kötni. Ebben a szakszervezetek különös tekintettel lesznek a munkáltató igényeire, ugyanakkor – írták – nem feledkeznek meg a munkavállalók egészségügyi, családi és szociális körülményeiről, amelyek biztosítják a cég hosszútávú fenntarthatóságát, ugyanakkor a túlterhelés nélküli és biztonságos foglalkoztatást, amelyek a Continental AG fő alapelvei.

Az előzményekhez tartozik, hogy , a munkáltató tavaly nyáron mondta föl a 23 éves kollektív szerződést, mert elavultnak tartotta azt. Az új megállapodásról – kisebb megszakításokkal – decemberig folytak a tárgyalások, de nem tudtak egyezségre jutni, ezért a fokozatosság elvét betartva három munkabeszüntetést tartottak, és végül kedd délutántól kénytelenek voltak határozatlan idejű sztrájkot hirdetni.

(Illusztráció, MTI: Rosta Tibor)

A dolgozókat mindvégig támogatta a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyekkel foglalkozó kabinetje is, ezért a sztrájk végeztével a szervezők levélben köszönték meg a segítséget.

– Mint a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség elnöke, szeretném tiszteletteljes köszönetemet kifejezni a Mi Hazánk Mozgalom Munkaügyi Kabinetének, az irányunkba tanúsított szolidaritása és a nagymértékű, már második alkalommal eszközölt segítsége okán, amellyel az elsők között előmozdították ügyünk sikerre vitelét – fogalmaznak Dúró Dórának, a párt elnökhelyettesének és Dorogi Györgynek, a kabinet elnökének címzett levelükben.

– Kiemelendő, hogy akciónk politikamentes voltát már két éve és most is rendkívüli módon tiszteletben tartotta pártjuk, ezért külön köszönetet érdemelnek az ebben résztvevő tisztségviselők és tagtársaik

– zárják soraikat.

(Kiemelt fotó: szeged365.hu)

További híreink

Halálos tömegbaleset az M1-esen

Irányi Dániel

Szőrnyű heteken van túl az egykori Első Emelet tagja, a koronavírus miatt

Dunai Tibor

Egy “független” vizsgálat szerint a Facebook túl sokat enged a politikusoknak

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben