24.3 C
Budapest
2022. augusztus 8., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

Kútba dobta a kutyákat, állatkínzás miatt kell felelnie

A Salgótarjáni Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta több állat pusztulását okozó állatkínzás bűntette miatt egy 63 éves karancsberényi férfivel szemben.

A férfi és családja szegényes körülmények között él, az önkormányzattól és a településen lakóktól is több jelzést kapott két keverék kutyájuk tartási körülményei, chippel való ellátása érdekében, illetve az ebek viselkedése miatt.

Mivel a kutyák megfelelő tartásáról nem tudott tovább gondoskodni, 2019. április elején elhatározta, hogy megszabadul tőlük. Karancsberényben az egyik útkereszteződésben található kerekes közkúthoz vitte a kutyákat, majd a kútba dobta azokat. Az állatok a vízbe fulladva elpusztultak.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, tettét beismerő és megbánó vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a büntetés végrehajtása esetén a férfi legkorábban három hónap letöltése után kerülhet feltételes szabadságra.

A férfi ügyében a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

(ugyeszseg.hu)

További híreink

“Szabadságot Budaházynak!” – hazafiak lezárták az Erzsébet hidat, nyolc ember ellen eljárás indult

Faragó Dániel

Elhunyt Almási István népzenekutató

Gabay Dorka

Háztól házig kampány- Hatvanban is irodát nyitott a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben