27.2 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Lángoló autók és betört ablakok – így ünnepeltek az “újeurópaiak” (videó)

Mióta a nyugat-európai politikusok “színesebbé” tették hazájukat az “újeurópaiakkal”, azóta meglehetősen “izgalmasak” a szilveszterek arrafelé. Főleg Kölnben. Lássuk hát, idén hogyan búcsúztatta az óévet Nyugat-Európa.

Franciaország és Belgium

Brüsszelben, Anderlecht kerületében három autó kapott lángra, a tettesek nem ismertek. Schaerbeek kerületében viszont a rendőrök elfogtak egy csapat “fiatalt”, akik petárdák helyett Molotov-koktélokkal felszerelkezve vonultak utcára. Ők azonban – saját bevallásuk szerint – mindössze egy kerékpár tárolót gyújtották fel, mielőtt elfogták őket.

Franciaország ezzel szemben örömmel jelentette, hogy idén a korábbi évek rekordjait alul múlva, ezúttal “csak” 861 autót gyújtottak fel a “fiatalok”. Igaz, az Európa 1 francia rádió szerint ez főleg annak köszönhető, hogy viszonylag kevés vállalkozószellemű gyújtogató szegte meg a koronavírus-járvány miatti kijárási tilalmat. Ennek ellenére a rendőrség dagadó keblekkel jelentette a tavalyihoz képest végbement 41%-os csökkenést.

Gérald Darmanin belügyminiszter a megyei vezetőkhöz intézett levelében kifejezetten kérte, hogy megyei adatokat ne hozzanak nyilvánosságra a “versengés” elkerülése érdekében (vagy inkább azért, mert a kerületek és megyék megnevezése nyomán vizsgálhatóvá válna az adott régió etnikai térképe? – a szerk.).

A képet árnyalja, hogy a kijárási tilalom alatt több százezer rendőr és csendőr járőrözött, még rendőrségi helikoptereket is bevetettek, ennek ellenére mégsem tudták megakadályozni majd 900 autó felgyújtását.

Németország

Miközben a németeket is sújtotta a kijárási tilalom, addig Berlinben, Neukölln kerületében migránsok masíroztak, petárdákkal, tűzijátékkal és “Allahu akbar” felkiáltással köszöntve az új évet.

Ausztria

Bécsnek sincs oka szégyenkezni, hiszen Berlinhez hasonlóan itt is a migránsoké volt a város december 31-én. Bizonyos utcákat a német nyelvvel hadilábon álló “fiatalok” valóságos háborús övezetté változtattak. A szabályokra fittyet hányva petárdáztak és tűzijátékotok, kirakatokat törtek be, boltokat fosztottak ki, miközben Allahot éltették. Egy emeletesház egyik lakását pedig nemes egyszerűséggel felgyújtották.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Memes (@wien.ist_anders) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Memes (@wien.ist_anders) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Memes (@wien.ist_anders) által megosztott bejegyzés


Ha már több helyen lehetett olvasni a rengeteg tűzijáték balesetről, íme az egyik okozója és elszenvedője:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Memes (@wien.ist_anders) által megosztott bejegyzés

További híreink

Marihuánát termeszthetett a hódmezővásárhelyi Fidelitas alelnöke

Irányi Dániel

Két év alatt 82 unokázós csalót fogott a rendőrség

Irányi Dániel

Nagy-Brittannia: csapataink órákon belül bevetésre készen állnak, ha Oroszország megindul

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen