18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Laposföld-hívőkhöz hasonlította az oltást nem kérőket Zacher Gábor

Zacher Gábor az Indexnek nem csak a negyedik oltás felvételének fontosságáról beszélt, de annak ellenzőit is bírálta. 

A toxikológus az Indexnek azt nyilatkozta, hogy a harmadik oltás beadatása után a kórházba kerülés esélye tíz százalékra csökkenhet.

Persze nekik is lehetnek felső légúti tüneteik, gyengeség, láz, rossz közérzet vagy hőemelkedés

– tette hozzá, arra nem kitérve, hogy gyakorlatilag ezek azok a tünetek, melyeket az omikron variáns egyébként is okoz, ha megfertőz egy átlag embert. Ami azt jelenti: ha beoltatjuk magunkat, jó eséllyel olyan tüneteket produkálunk, mint egy oltatlan.

Egy ilyen apróságon nem fennakadva Zacher a következő mondatában máris a negyedik oltás felvételének fontosságát hangsúlyozta, amit a harmadik vakcina után 4-5 hónap elteltével ajánl.

A sürgősségi főorvos hangsúlyozta, hogy nemcsak korcsoport, hanem munkakörök tekintetében is léteznek különösen veszélyeztetett rétegek, és az egészségügyben dolgozók feltétlenül közéjük tartoznak.

A Föld lapos!

– üzente végül tömören az “oltáselleneseknek”. Az egyelőre nem világos, hogy az új szabályozásoknak megfelelően a kétszer oltottak is “oltásellenesnek” minősülnek-e, vagy ők csak február 15-től számítanak “laposföld-hívőknek”.

További híreink

Október 4-e az Állatok Világnapja

Varga Lilla

Niedermüller Péter elzarándokolt a levizelt zsinagóga falához

Irányi Dániel

Fideszes országgyűlési képviselő részvételével rendeztek meg egy harmincfős tiltott rendezvényt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen