15.5 C
Budapest
2022. május 28., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

László Attila: nagy meglepetésre számítok 2022-ben

A Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője Pest megye 10-es számú választókörzetében, a Mi Hazánk színeiben fogja magát megmérettetni 2022-ben. László Attilát az önszerveződés fontosságáról, a cselekvő hazaszeretetről és a közelgő választásokról is kérdeztük. 

Magyar JelenTizenöt évvel ezelőtt ezrek küzdöttek az utcán és a barikádokon. Ma a koronavírus egyik mellékhatása, hogy szinte minden online zajlik. Könnygáz helyett dislike-ok, gumibot helyett fizetett Youtube-hirdetések. Nem hiányzik önnek 2006?

László Attila – Történelmi időket éltünk 2006-ban. Az akkori rendszer ellen egyértelmű volt, hogy minden eszközzel fel kell lépnünk. Én magam a 2006-ban tapasztaltak hatására egy évvel később be is léptem a Magyar Gárdába. Az az időszak egyszerre felemelő és félelmetes volt, a kérdésére pedig nehéz egyértelműen válaszolni. Néha azt gondolom, hogy a magyar nemzetnek szüksége lenne egy olyan felrázó eseményre mint akkoriban, hiszen ennek köszönhetően erősödött meg igazán hazánkban a nemzeti oldal. Azóta édesapaként három lányt már felneveltem, ha a történelem arra szólítana ismét az utcán lennék, de azt nem mondanám, hogy könnygázt teszek reggel a kávémba.

Magyar JelenMit tesz a kávéjába, min dolgozik most? 

László Attila – Szakmám szerint CNC esztergályos vagyok, de dolgoztam a vendéglátásban és a vagyonvédelem területén is. A 2010-es kormányváltás után hosszú évekig hittem a Jobbikban, a párttal együttműködve szerveztem a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet, 2014-ben pedig létrehoztam a Magyar Önvédelmi Mozgalmat.

Magyar JelenHogy áll most ez a szervezet, milyen megmozdulásokat terveznek? 

László Attila – A MÖM jelenleg 400 fővel működik.

Azt akarjuk, hogy Magyarországon mindenki büszkén és biztonságban élhessen a saját településén,

ezért rendszeresen nyújtunk védelmet elesett honfitársaink számára. Mára már jól látható, hogy két hét alatt nem lett rend, ezért az erődemonstráló felvonulásokra továbbra is ugyanolyan igény van, mint tizenöt esztendővel ezelőtt. Sajnos minden hónapra jut egy olyan kirívó eset, ahol a kisebbségi társadalomhoz tartozó, deviáns, beilleszkedni nem akaró csoport tagjai bántalmazzák, fenyegetik honfitársainkat, vagy egyenesen az életükre törnek. Legutóbb Monorra vittük el a normalitás és a szebb jövő üzenetét,

hamarosan Jászapátira vonulunk.

Magyar JelenGyakran az a kritika éri az ilyen vonulásokat, hogy a demonstráció után a felvonulók távoznak, a feszültség és a félelem pedig ott marad utánuk. Mit gondol erről? 

László Attila – A Magyar Önvédelmi Mozgalom soha nem a feszültség keltésében érdekelt. Minden esetben szakszerűen járunk el, hiszen tagjainkat rendszeresen képezzük, a kiválasztásra is nagy gondot fordítunk. A MÖM-ben az állampolgári, jogi, birtokvédelmi ismeretek elengedhetetlenek, emellett a rendőrséggel is folyamatosan együttműködünk. Soha nem jövünk úgy el a problémás, fertőzött településről, hogy ne alakítanánk meg egy helyi lakosokból álló önvédelmi csoportot. Általános jelenség, hogy ahol a MÖM és a Mi Hazánk feltűnik, ott a rendőrség is sokkal komolyabban veszi a feladatát. Rendszeresen kapunk megkereséseket bajba jutott hazafiaktól az ország minden pontjáról. Nem tudunk mindenhova eljutni, de sokszor már az is elég, ha helyben megemlítik a MÖM nevét, vagy felhívom a helyi rendőrkapitányt és egyeztetek vele.

Magyar JelenEmlítette Jászapátit. Ott mire készülnek?

László Attila – A MÖM és a Mi Hazánk más nemzeti szervezetekkel együtt nagyszabású demonstrációt szervez július 25-én Jászapátin. Az elmúlt időszakban nem múlt egy úgy hét, hogy ne történt volna valamilyen erőszakos bűncselekmény a térségben.

Elegünk van!

Jászapátiban különösen magas a bűncselekmények száma, legutóbb egy brutális lincselés rázta meg a lakosságot. A szavakban jobboldali kormányra pedig jellemző, hogy a térség országgyűlési képviselője a Mi Hazánktól félti a közrendet, sőt a rendőrség eredetileg betiltotta a felvonulásunkat. Ettől függetlenül mi természetesen ott leszünk, részleteket azonban nincs lehetőségem elárulni.

Magyar JelenMilyen egyéb feladatok akadnak még a MÖM életében? 

László Attila – Feladatból van bőven! Magyarország ma gazdasági és társadalmi értelemben is rabszolga. Mozgalmunk rendszeresen szervez jótékonysági akciókat, gyűjtéseket. Legutóbb éppen egy gyermekeit egyedül nevelő magyar anya menekült meg adományainknak köszönhetően a kilakoltatástól. Van egy szeretetszolgálatként működő alapítványunk, ami más jótékonysági szervezetekkel is folyamatosan egyeztet, együttműködik. Minden nyáron megszervezzük a MÖM gyerektábort, ahol színvonalas, hazafias programok várják a résztvevőket.

Magyar JelenÖn határozottan állást foglalt pártpolitikai kérdésben is, amikor csatlakozott a Mi Hazánkhoz. Miért tette? Mennyi ideje marad a közéleti tevékenység és a mozgalmi élet mellett? 

László Attila – Az időre soha nem gondoltam mennyiségi fogalomként, úgy tartom, hogy ez egy minőségi mértékegység, ráadásul keresztény hitem szerint az idő csak a földi életünkben korlátozott. Fontos számomra, hogy a mozgalmi és pártpolitikai küzdelmek mellett a bajtársakkal is közösséget vállaljak. Rendszeresen veszek részt főzőversenyeken, ha pedig egyedül vagyok verseket írok. Büszkeséggel tölt el, hogy saját receptem a viharsarki csípős betyáros számos versenyen különdíjban, vagy első díjban részesült.

Magyar JelenNem válaszolt a Mi Hazánkat érintő kérdésre. Ennyire csalódott a pártokban? 

László Attila – A balliberális pártokat mindig is destruktív, külföldi érdekeket szolgáló, profitközpontú vállalkozásként ismertem, ilyen értelemben a csalódottság nem jó kifejezés, hiszen soha semmit nem vártam el tőlük. Az árulás és az ezzel járó csalódás a Jobbik esetében merül fel.

Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen ígéretes formáció Gyurcsány Ferenc legfőbb szövetségese lesz.

A közelmúlt eseményeit nézve azt látom, hogy a Fidesz előterjesztette a gender-ellenes törvényt, amit éppen a Mi Hazánktól loptak el, miután nem támogatták Dúró Dóra javaslatát. Az új törvény a pedofiltörvény nevet kapta a közbeszédben. A gyermekeink védelme természetesen helyes döntés, de attól a Fidesztől, aki csupán 500 ezer forintra bünteti a 19.000 felvétellel lebukó Kaleta Gábort ez hiteltelen politika. Amennyiben 2022-től a Fidesz kormányoz, akkor Magyarország tovább halad a lassú és keserves nemzethalál felé, ha pedig liberális kormány lesz, akkor az gyors végét jelenti annak, amit én hazának hívok.

Ezért döntöttem úgy, hogy csatlakozok a Mi Hazánkhoz

és minden erőmmel azon leszek, hogy a harmadik, nemzeti út felépítésével végre eljöjjön az a bizonyos szebb jövő.

Magyar JelenMilyen eredményre számít a 2022-es országgyűlési választásokon? 

László Attila – Én nem vagyok közvéleménykutató, de ismerem a módszertanokat, azt is tudom, hogy a legtöbb esetben a felmérések megrendelésre készülnek, éppen ezért nem is foglalkozok ezekkel a mérésekkel. Abban vagyok biztos, hogy a választók igénylik a Mi Hazánk parlamenti jelenlétét. Én Pest megye 10. számú körzetében a Mi Hazánk színeiben fogok indulni. Ez a körzet 23 településből áll, ide tartozik Monor, Pilis és Gyömrő is. Az itt meglévő problémák rendkívül összetettek. A legtöbb településen a közbiztonság mindennapos probléma, de sokat panaszkodnak a rossz úthálózatra és arra is, hogy a magyar kisvállakozások helyett a külföldi nagytőke érvényesül a körzetben. Az én feladatom, hogy a szükséges munkát elvégezzem és határozott érdekképviseletet nyújtsak a választóknak. Mindent összevetve én bizakodó vagyok.

A Mi Hazánkkal helyi és országos szinten is nagy meglepetést fogunk okozni.

További híreink

Duda Ernő a nyári táborokban oltaná be a gyerekeket

Faragó Dániel

Kötelező feltüntetni a boltokban, hogy milyen országból származnak a zöldségek és gyümölcsök

Irányi Dániel

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen