22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Lefegyverezné a Mi Hazánk az enyingi bűnözőhordát

Elkészült és benyújtásra kerül a Mi Hazánk Mozgalom törvényjavaslata, amely betiltaná és két éves szabadságvesztéssel büntetné a közterületi késtartást azoknál, akik büntetett előélettel rendelkeznek és nem mentesültek annak hátrányos jogkövetkezményei alól – jelentette be mai nyíregyházi sajtótájékoztatóján Dr. Fülöp Erik, a párt országgyűlési képviselője.

Szabálysértés helyett két éves szabadságvesztés

Egyre gyakrabban fordulnak elő olyan erőszakos bűncselekmények, amelyeket közterületen, nyilvános helyen, felfegyverkezve követnek el büntetett előéletű személyek.

„Az enyingi és érdi bűnözők összecsapása és a Deák téri brutális gyilkosságok a példák arra, hogy a kések és más, közbiztonságra különösen veszélyes eszközök tartása és használata bizonyos bűnözői szubkultúrákban mindennapossá vált” – mondta Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján az országgyűlési képviselő, hozzátéve, az ezekkel elkövetett erőszakos bűncselekmények is egyre súlyosabbak, gyakran halálos kimenetelűek. A Mi Hazánk Mozgalom szerint le kell fegyverezni a bűnözőket, de jelenleg ezen eszközök birtoklása csupán szabálysértésnek minősül és 150 ezer forintos pénzbírsággal járhat.

„A kiszabható bírság mértéke nem alkalmas arra, hogy megfelelő visszatartó erővel bírjon, ezért elkészítettük és benyújtjuk törvénymódosító javaslatunkat, amely a jelenlegi szabálysértés helyett a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel kapcsolatos visszaélést önálló büntetőjogi tényállássá teszi, amely így két éves szabadságvesztéssel válik büntethetővé” – tette hozzá a Dr. Fülöp Erik.

Határozati javaslat az önvédelemért

A törvényjavaslat értelmében a szándékos bűncselekmény elkövetése miatt elítélt és a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól nem mentesült személy, aki a külön jogszabályban meghatározott, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök birtoklására, szállítására, forgalmazására vonatkozó szabályokat megszegi, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

A politikus hangsúlyozta: azok a személyeket, akik a társadalom törvénytisztelő polgárai, nem érintené ez a fajta szigorítás. Számukra azonban visszaadnák az önvédelem lehetőségét úgy, hogy határozati javaslatot nyújtanak be annak a kormányrendeletnek a módosítására, amely szabályozza a gáz sprayk és paprika sprayk tartását.

elemi.hu

További híreink

“Ellenőrzés” a határon: menjen, de ne mondja senkinek, hogy “Olaszban” volt!

Szabó Norbert

A család barátjára támadt a “fiatal”

Irányi Dániel

Budapest Pride szerint Kölcsey is homoszexuális volt

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen