3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Lefoglalták az Alan Kurdi civilhajót az olasz hatóságok

Lefoglalták a Sea-Eye német nem kormányzati szervezet Alan Kurdi nevű hajóját az olasz hatóságok a palermói kikötőben – közölte szerdára virradóra az ANSA olasz hírügynökség.

A hatóságok a hajó legénységét és utasait veszélyeztető – közelebbről meg nem nevezett – műszaki és működési szabálytalanságokkal indokolták az intézkedést. A tájékoztatás szerint a szabálytalanságok orvoslásáig a hajó hatósági őrizet alatt kikötve marad.

Az Alan Kurdi április elején Líbia partjai előtt 146 migránst vett fedélzetére, akiket annak dacára Olaszországba vitt, hogy a római kormány április 7-én a járványhelyzet miatt elrendelte a kikötők lezárását.

A koronavírus járványa miatt az embereket egy komphajón helyezték el a kéthetes karantén idejére. Az illegális bevándorlók időközben már partra szállhattak. A civilhajó 17 fős legénységével a hétvégén köthetett ki a szicíliai Palermóban, ahol a parti őrség szakemberei átvizsgálták.

MTI

További híreink

Iraki embercsempészek lőttek magyar rendőrökre Pest megyében

Irányi Dániel

Németország és Norvégia nemet mond az olasz partoknál várakozó migránsok befogadására

Magyar Jelen

Órák alatt migránsok ezreit szállították partra Olaszországban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben