18.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
Hírek

Letartóztatták az iráni brit nagykövetet

Az ukrán repülőgép lelövése miatt több ezer ember tüntetett Teheránban szombaton. A hatóságok válaszlépésként sokakat letartóztattak, többek között Nagy-Britannia iráni nagykövetét is. London kemény hangú nyilatkozatban ítélte el az esetet.

Szombaton nagyszabású tüntetéshullám kezdődött Teheránban: a demonstrálók az iráni hadsereget hibáztatták az ukrán repülőgép téves lelövése miatt. A hatósági fellépés során sokakat előállítottak, többek közt példátlan módon az Egyesült Királyság iráni nagykövetét is. Rob Macaire-t több mint egy órán át tartották fogva a helyi sajtó szerint.

A brit külügyminisztérium úgy fogalmazott, hogy a nagykövet letartóztatása a nemzetközi jog botrányos megsértését jelenti. Hozzátették, Iránnak el kell döntenie, hogy tovább izolálja magát politikájával, avagy nyit a nemzetközi közösség felé.

Az iráni média szerint egyébként Macaire-t a kormányellenes tüntetésre való felbujtás miatt vitték el, és pár órát töltött csak letartóztatásban.

(mandiner)

További híreink

Molnár Zsolt: Engem zsarolt meg az Angyal ügyvédje

Szabó Norbert

“The future is queer” -gendersemleges útlevél és posztháborús jövő opciók a fejlett nyugaton

Faragó Dániel

Meghalt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben