20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Letiltotta a magyar kormány hivatalos fiókját a Twitter

Mindenféle előzetes magyarázat nélkül tiltotta le Magyarország kormányának hivatalos fiókját, az About Hungaryt a Twitter – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán a Facebookon.

A közösségi oldalakra jellemző önkényes cenzúra áldozata lett a magyar kormány hivatalos Twitter oldala. A techcégek uralmának korában még csak figyelmeztetésre, vagy indoklásra sincs szükség ahhoz, hogy valaki elveszítse az oldalát. Még a homályosan megfogalmazott “közösségi szabályzatuk” sem jelent túlzott kapaszkodót, hiszen azt saját magukra sem érzik kötelező érvényűnek, gondolkodás nélkül tiltanak bármit, ami a világnézetükbe nem fér bele. Ezt látszik felismerni Kovács Zoltán is, mikor arról ír:

Úgy látszik, végérvényesen beköszöntött a szép új világ, amelyben megtörténhet az az abszurd eset, hogy elhallgattatják a techóriások azokat, akik más véleményen vannak.

Ilyenkor mondhatnánk: Jó reggelt Kovács úr! A liberális cenzúra már régóta dübörög, csak eddig olyan véleményformálókat ért el, akikkel Önök sem értettek egyet. Ez alapján viszont olybá tűnik a kormánypártot csak akkor zavarja a cenzúra, ha már ők is elszenvedőivé vállnak. Ez pedig így meglehetősen képmutató.

Kovács hozzátette, megtették a szükséges lépéseket, várják a Twittertől a hivatalos választ és magyarázatot.

(MTI nyomán – Fotó: Facebook)

További híreink

Itt az ötödik hullám, pedig a negyedik még el se ment

Irányi Dániel

A TikTok tényleg ennyire veszélyes?

Dunai Tibor

Több mint kétszáz fertőzött az új leszboszi migránstáborban

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben