12.3 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírekKiemelt

Lezárás után “rezsicsökkentés” – hatmillió oka volt bezárni a szállodának

A lezárásbarát politika következményeit éppen kiheverni próbáló vendéglátásnak újabban már a “megvédjük a rezsicsökkentést” következményeivel is meg kell küzdenie. Több vendéglátóhely szezon közben kényszerült arra, hogy a megnövekedő rezsiköltségeket áremeléssel fedezze, de az sem példátlan, hogy még a nyár közepén bezárjon a működő étterem. 

A somogy megyei portál szerint több somogyi szálloda is hasonló lépést fontolgat ugyanezen okból kifolyólag.

Az öt hónapra bezáró Hotel Solar vezetője elmondta, hogy a gáz ára háromszorosára növekedett, emiatt havonta hatmillióra rúgott a számla.

Ezt viszont sehogy sem tudnák kigazdálkodni, így kénytelenek bezárni egy időre a szálláshelyet. „Azért, hogy jövőre nyitva lehessünk, ahhoz most be kell zárnunk. November elsejével húzzuk le a rolót, és egészen jövő áprilisig ki sem nyitunk. Csak a kávézó és az iroda üzemel tovább, azért is, hogy a jövő évi foglalásokat fel tudjuk venni” – ismertette Nagyné Huszár Andrea.

Hozzátette azt is, hogy 15 alkalmazottukkal már korábban közölték a hírt, így ők tudtak más állást találni. Ebben segítettek is nekik, mivel találtak egy magyar tulajdonú osztrák hotelt, ahol a síszezonra átveszik őket, majd utána áprilisban visszamennek Nagyatádra dolgozni.

A Somogy Online azt írta, hogy a megyében több szálláshely is hasonló lépést fontolgat: a Szállodaszövetség szerint az egész szektort nehéz helyzetbe hozta a rezsicsökkentés módosítása, és sokan inkább a bezárás mellett döntenek. A hotelek mellett hasonló folyamatok játszódnak le máshol, például az uszodáknál is a rezsiemelés miatt.

Jól megvédték a rezsit – Balatonbogláron is bezár a sportközpont

(index nyomán)

További híreink

Szoboszlai: lehet, én lettem a hős, de ezt nem egyedül értem el

Faragó Dániel

Dacia: a legolcsóbb elektromos autó

Kiss Albert

Méltó válasz az román Trianon-törvényre: legyen a Hazatérés Napja a második bécsi döntés évfordulója!

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben