11.1 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
KiemeltVélemény

Liberális megfejtés: a ’30-as fehér férfiak pontozzák le az új filmeket

Az elmúlt években a szélsőliberális propaganda olyan fokozatra kapcsolt, hogy kevés kivételtől eltekintve gyakorlatilag nézhetetlen minden, amit az amerikai filmipar kiokád magából. Az új Gyűrűk ura feldolgozás akár külön írás tárgya lehetne, de szerencsére a franchise olyan kőkemény, összetartó rajongói táborral rendelkezik, hogy ők képesek megvívni a saját harcukat az irányított média, és a filmipar propagandistái ellen. Nem úgy a képregényrajongók, melyek torkán bármit le lehetett nyomni. Legalábbis eddig.

Új, felerősödni látszó tendencia, hogy a rajongók végre a sarkukra állnak, és hangot adnak azon véleményüknek, amit a „woke” őrületről, és az erőltetett „sokszínűségről” gondolnak. Nem csak a Netflix, de a Disney is egyre gyakrabban tapasztalja, hogy legújabb alkotásait a földbe pontozzák a dühös rajongók.

A stúdióknak persze meg se fordul a fejében, hogy esetleg a silány történettel, az erőltetett identitáspolitikával, az indokolatlan „LGBT-szállal”, vagy az értékelhető fehér karakterek likvidálásával van a probléma. Elképzelni se tudják, hogy a főleg fehérekből álló előfizetőiknek miért nem tetszik a család-, és fehérellenes, feminista propaganda. Szerintük, és az irányított média szerint is egyszerűen arról van szó, hogy a „bigott”, „maradi” társadalom egyszerűen képtelen elfogadni és megérteni a „fejlődést”.

A média és a stúdió által igen erősen promótált She-Hulk esetében már ki is jelentették,

nem az alkotással van a baj, hanem a rajongókkal, mivel a negatív értékelés főleg 30 fölötti fehér férfiaktól származik.

Ezzel szemben pozitív értékelést főleg nőktől, és fiatal férfiaktól kapott a sorozat, ami egyébként tökéletesen mutatja, bizony beérni látszik az ifjúság teljes kiherélése átnevelése.

A „nőgyűlölő” fehér férfiak többségének egyébként még csak nem is azzal volt a baja, hogy a sorozat főszereplője egy nő, hanem hogy tele van szélsőliberális propagandával, a forgatókönyv pedig silány.

A She-Hulk mögött álló csapat

Egy szélsőliberális hozzászóló igazi bölcsészkaron végzett szociológusként diagnosztizálta a probléma gyökerét, a „sérülékeny” és „bigott” „mérges, heteró fehér fiúkat”. A „fiúk” megnevezés kissé zavaró lehet, hiszen pont a – gyakran saját szexualitásukban is bizonytalan, liberális, progresszív – fiatal fiúk pontozták fel a főleg 40-es éveiben járó, egyedülálló, karrierista nőknek szóló sorozatot.

Szerezd meg hát mind: csak úgy teljes a baráti kör, ha minden rasszból beszerzel egyet (a fehér férfinek természetesen homoszexuálisnak kell legyen, más verziója nem kívánatos) – Forrás: She-Hulk

A szélsőliberálisok ráadásul egy mozgalmat is szerveztek a „negatív értékelések ellensúlyozására”, melynek lényege, hogy minden epizódra azonnal 10-est adnak, így húzva fel a sorozat értékelését.

A liberális média igyekszik azzal takarózni, hogy a fizetett kritikusoknak tetszett a She-Hulk, ami egyértelműen azt jelenti, az alkotás remek, a rajongók nem értenek hozzá, csak úgy, mint a Ms. Marvel, az Obi-Wan Kenobi sorozat, vagy az Eternals esetében. Hozzátették, nem értik, miért nem tetszik a képregényrajongó ’30 fölötti fehér férfiaknak a sorozat.

S noha egyre dühösebbek a rajongók, egyre többször adnak hangot elégedettlenségüknek, a Marvel közölte, esze ágában sincs változtatni az irányvonalon. A közelgő filmeket és sorozatokat látva, ezt komolyan is gondolják. A normális fehér férfiak Marvel Univerzuma Thanossal együtt szállt a sírba az End Game-ben (mondjuk a szériát ajánlatos inkább az Infinity Warral abbahagyni), ami utána jön azt élvezzék a feketék, a mindenféle szexuális kisebbségek, meg a feministák. A profit jól láthatóan régóta nem érdekli a filmipart, a lényeg az üzenet, de arra értelmes ember nem kíváncsi.

Irányi Dániel

További híreink

Új szárnnyal bővült a szegedi fül-orr-gégészeti klinika

Varga Lilla

Tüntetés a békéért és Kárpátaljáért- Toroczkai minden hazafit Budapestre hív

Faragó Dániel

Kirobbant a fajok közötti háború

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben