2.1 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BűnügyHírekKülföld

Magyar és román nőket szabadítottak ki egy London melletti bordélyból

A BBC tudósítása szerint 9 embert őrizetbe vettek és 11 nőt kiszabadítottak brit rendőrök, akik egy nagyszabású akció keretében 15 feltételezett bordélyházon ütöttek rajta – írja a 444.hu.

Feltételezésük szerint a 20-as éveikben járó magyar és román nők emberkereskedők áldozatai. Az angolul egyáltalán nem vagy csak alig beszélő nőket biztonságos helyre vitték.

A bordélyházak üzemeltetésével vádolt öt férfit és négy nő egyike szintén magyar, míg hatan román, egyikük pedig brit állampolgár. A házkutatások során nagy mennyiségű készpénzt is lefoglaltak. Az egyik helyen paprikasprével támadtak a rendőrökre.

A London melletti repülőteréről ismert Lutonban az utóbbi időben drámai mértékben megnőtt a bordélyházak száma és aktivitása, nyilatkozta az akció után Jim Goldsmith felügyelő. Elmondása szerint sok nőt rendes munka ígéretével csábítanak Nagy-Britanniába, de az emberkereskedők áldozatául esnek. A rendőrség célja elsősorban az ő kimenekítésük volt, illetve esélyt adni nekik, hogy visszatérjenek a családjukhoz.

(444.hu, BBC)

További híreink

Huszonegy éves emberkereskedőt fogtak a rendőrök

Irányi Dániel

Melegek, kommunisták, legyőzöttek- Márki-Zay önálló estje Londonban

Faragó Dániel

“Fiatal pár” kényszerítette prostitúcióra védtelen áldozatát

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben