15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Már több mint 110 ezren lettek kolerások az idén Jemenben

Már több mint 110 ezer kolerás megbetegedést jegyeztek fel az idén Jemenben – áll az ENSZ pénteken közzétett jelentésében.

A járvány tovább erősödhet az esős évszakban, amely áprilistól egészen augusztusig tart – figyelmeztetnek a világszervezet illetékesei.

Jemenben 2017 és 2019 között több mint egymillióan lettek kolerások, és legalább kétezren belehaltak a ragályba. Az arab országban már öt év óta belháború dúl, amely tönkre tette az egészségügyi rendszer felét.

Ami a koronavírus-járványt illeti, Jemen eddig szerencsés: péntekig mindössze hét bizonyított fertőzöttet jelentett. Közülük ketten haltak meg a kór miatt.

Forrás: MTI
Fotó: REUTERS/Khaled Abdullah

További híreink

Spanyolországban már 32 fokot is mérnek

Kiss Albert

A francia no-go zónákban megharapják a rendőröket

Dunai Tibor

Koronavírus: 17 millió nyércet ölnek le Dániában

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben