3 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekVélemény

Még a beoltottaknak is újra jöhet a kötelező maszkviselés

Szlávik János szerint hamarosan újra hordani kell majd a maszkokat és fel kell készítenünk magunkat a korábbi szabályok visszatérésére.

Hasonló álláspontot foglalt el az Orvosi Kamara is. A MOK elnöke, Kincses Gyula szerint a járványt már most, “az elején kell megfogni”, hiszen úgy terjed a szinte teljesen veszélytelen delta variáns, hogy ideje pánikolni.

„Lehet, hogy lesz egy olyan pillanat, amikor vissza kell hozni a maszkviselést a delta-mutáns miatt, hiszen ez is ugyanúgy terjed, mint a korábbi mutánsok, esetenként olyanoknál is, akik be vannak oltva” 

– nyilatkozta Szlávik.

Szlávik szerint a delta-variáns súlyosságát egyelőre nehéz megállapítani, az azonban egyértelmű, hogy a fiatalok körében nagyobb számba terjed, hiszen a fiatalok közül kevesebben vannak, akik be vannak oltva.

Bár a “szakértők” többsége a maszk hordását és az újabb szigorítások bevezetését is szorgalmazza, abban azért egyet értenek, hogy a negyedik hullám már nem lesz olyan súlyos, mint az előzőek.

További híreink

Mi Hazánk: az amerikai támogatások elfogadása felér egy hazaárulással

Kemény János

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben