9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

“Megdöglötök!” felkiáltással, valamint vasvillával és fejszével fenyegették a rendőröket Borsodban

A Szikszói Járásbíróság letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a férfit és három társát, akik tavaly márciusban az Encsi Rendőrkapitányság jogszerűen intézkedő rendőreire támadtak – tájékoztatta a Miskolci Törvényszék hétfőn az MTI-t.

A bíróság közlése szerint 2020. március 19-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsóvadászon egy férfi késsel fenyegetett meg egy másik embert, aki erről bejelentést tett a rendőrségen. Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei a helyszínre mentek, intézkedtek, ám

a vádlott nem volt hajlandó igazolni magát, trágár szavakat használt és távozásra szólította fel a rendőröket. Időközben a helyszínre érkezett két férfi, akik maguk is bekapcsolódtak a szidalmazásba, kutyának nevezték a járőröket és azt követelték, hogy takarodjanak ki az udvarról.

Az intézkedés közben egyikük megragadta az egyik rendőr karját, így akadályozva a járőrök munkáját, őt csak a könnygáz tartotta vissza a további erőszaktól. Időközben még egy férfi érkezett a helyszínre egy ágvágóval, megöléssel fenyegetve a rendőröket. Később vasvilla és fejsze is előkerült,

egyikük egy betondarabbal rohant ki az utcára és a néhány méterre álló rendőrök felé dobta, azt kiabálva, hogy “megdöglöttök”.

Az eseményeknek az vetett véget, hogy rendőri erősítés érkezett a helyszínre. A vádlottakkal szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás. Két férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, egyiküket 1 év, társát pedig 1 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság; egy másik vádlott nem jogerősen 4 év 6 hónap szabadságvesztést kapott, a betondarabbal támadó vádlottat pedig 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a járásbíróság, és a letartóztatását is fenntartotta.

A bíróság döntése ennél a vádlottnál sem jogerős, ő maga és védője is a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. Az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Kiemelt képünk illusztráció

További híreink

Mécsesekkel emlékezett a Mi Hazánk Ifjai a Deák téren

Kemény János

Bicskával vágta le az unokahúgát megerőszakoló 16 éves fiú péniszét

Szabó Norbert

Minden erővel az LMBTQ-propaganda ellen az Istenért és a Hazáért!

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen