18.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírek

Megfutamította a rájuk támadókat egy fiatal lány

Egy 15 éves és egy 38 éves román állampolgárságú férfi két fiatal lánytól akarta elvenni a mobilját, de az ügyészség közleményéből kiderül, hogy az egyik megtámadott kamasz lány nagyon keményen felvette a harcot velük, és az egyik rablót meg is futamította.

A két férfi alkalmi munkák miatt volt Kecskeméten. Augusztus 23-án este a kecskeméti szabadidőközpontba mentek szórakozni, ahol egy fesztivál volt. Másnap hajnal 2 óra körül észrevettek két 18 évesnél fiatalabb lányt, akik kíséret nélkül indultak hazafelé.

Követni kezdték a lányokat, majd az Izsáki út környékén utolérték és leszólították őket. A lányok nem akartak velük szóba állni, ezért a 38 éves vádlott egy bokros járdaszakaszon az egyik lány mögé lépett, megragadta a jobb kezét, amiben a lány 65 ezer forint értékű mobiltelefonja volt. Eközben a másik kezével a lány haját rángatta, megpróbálta befogni a száját és azt mondta: maradjon csendben, adja oda a telefonját.

A 15 éves fiú közben a másik lány mögé lépett és a jobb kezét megfogva hátulról megpróbálta átölelni, de a lány ellenállt, kiszabadult a fogásból, és megütötte a támadóját. A 15 éves fiú elszaladt, a lányok mindeközben segítségért kiáltottak.

A támadóját megfutamító lány ezután a barátnője segítségére sietett, és egy kulcscsomóval többször megszúrta a felnőtt vádlott fejét, megpróbálta ellökni, ezért a férfi egyszer ököllel homlokon ütötte, majd kicsavarta a másik lány kezéből a mobiltelefont. A két lány ezután elszaladt.

A támadóját megfutamító lány és a 38 éves vádlott is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A kecskeméti rendőrök a két rablót még aznap elfogták, az idősebb férfitől még a rablással szerzett mobiltelefont is lefoglalták.

A fiatalkorú fiú szabadlábon védekezik, őt rablás bűntettének kísérletével vádolja az ügyészség. 38 éves bűntársa letartóztatásban van és befejezett rablás miatt kell felelnie. Mindkettejük bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog határozni.

(index.hu)

További híreink

Döbbenet: zsákban találták meg a 25 hetes magzatot

Kiss Albert

A Mi Hazánk családi napján adták át az Év állatvédője díjat

Szabó Norbert

Új alapokra helyezi a munkát a Mi Hazánk Nemzetpolitikai kabinetje

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben