17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Meghalt Nagy Szilvia, a Pride elnöke

Életének 43. évében elhunyt Nagy Szilvia, a Budapest Pride elnöke – közölte a szervezet.

Nagy Szilvia amerikanisztika szakos bölcsészként végzett az ELTE-n 2002-ben, majd honlapkészítőként, grafikusként és dj-ként dolgozott. Később az Egyesült Államokban szerzett közösségszervezői képesítést. 1999-ben a Flamingó kör (a mai Szimpozion Klub elődje) egyik alapítója és vezetője lett, 2003-tól az Ösztrosokk leszbikus bulisorozat alapítója és szervezője.

2007-től volt a Budapest Pride szervezője, ahol először a Budapest Pride Filmfesztiválon dolgozott, 2013-től pedig a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke lett. Hozzá tartozott az Ösztrosokk leszbikus buli, majd a Budapest Pride Fesztivál vizuális megjelenése, arculata és honlapja. „2013-ban szervezőtársaival megírták a Budapest Pride manifesztóját, és lefektették az alapjait annak a feminista és antirasszista elveken alapuló, bázisdemokratikusan működő szervezetnek, amit ma is Budapest Pride-ként ismerünk” – áll a Pride honlapján.

2014-ben kampánykoordinátora volt a Magyar LMBT Szövetség szavazásra buzdító Szevasztok, Szavaztok? kampányának, 2016-ban az LMBTQ közösségért végzett kiemelkedő munkájáért elnyerte a Háttér-díjat, 2019-ben pedig a LIFT-díjat.

2016-ban diagnosztizálták rákkal, a 2019-es Budapest Pride Megnyitóján a nagyközönség előtt beszélt a betegségéről. (Budapest Pride)

További híreink

Áll a bál Kazincbarcikán: kiszélesítenék életterüket a multik – nyílt levél a polgármesternek

Faragó Dániel

Rokonságban álló részeg “fiatalok” támadtak rá Miskolcon, nyakcsigolyatörése lett

Kiss Albert

Csak az oltási igazolvánnyal rendelkezőknek nyit újra az Országos Széchényi Könyvtár

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen