19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Megszűnhet a vásárlási idősáv

Az Idősek Tanácsa tagjai azt javasolják, hogy legalább hétvégére, de akár teljes egészében is függesszék fel az idősek vásárlási sávját a karácsonyi időszakra tekintettel – jelentette be Novák Katalin családügyért felelős tárca nélküli miniszter.

Noha korábban éppen az Idősek Tanácsa kérte a vásárlási idősáv bevezetését, mostanra azonban belátható, hogy a rendelkezés nem szolgálta igazán az idősek védelmét. A kormány átgondolatlan rendelete egyszerre nehezítette meg a dolgozó emberek életét és fokozta a feszültséget a nyugdíjasok, valamint a 65 év alattiak között.

November 24-étől hétköznap 9 és 11, hétvégén pedig 8 és 10 óra között csak 65 év felettiek tartózkodhatnak az élelmiszerüzletekben, a drogériákban és a gyógyszertárakban, vagyis ezen idősávokban a 65 év alattiak ki vannak tiltva a boltokból, miközben a nyugdíjasok a nap bármely szakaszában vásárolhatnak.

Novák azt mondta, az idősek örültek a lehetőségnek, de úgy látják, hogy

az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a tumultus az üzletekben, és egyre nagyobb a feszültség a különböző korosztályok között a védett sáv miatt.

Arról egyenlőre nincs információ, hogy csupán a hétvégi idősáv kerül eltörlésre, vagy a hétköznapokra vonatkozó korlátozások is megszűnnek, és végre mindenki szabadon járhat majd bevásárolni.

Fotó: Facebook

További híreink

Jakab Péter miatt kilépett két tag, ezzel megszűnt a zalaegerszegi Jobbik

Szabó Norbert

Gyér érdeklődés a Jobbik Facebook-cenzúra melletti petíciója iránt

Kemény János

Orbán: a magyar és a lengyel fél azonos álláspontot fog képviselni

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben