0.5 C
Budapest
2021. január 26., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mesekönyv után jön a leszbikus websorozat

A Labrisz Leszbikus Egyesület most két lesbikus hölgy ismerkedéséről készített sorozatot, ezzel is segítve azokon, akik a járvány alatt digitális eszközökkel ismerkednének azonos neműekkel.

Az ősszel piacra dobott, gyermekeket célzó Meseország mindenkié című LMBTQ- mesekönyv után most leszbikus websorozattal borzolja a kedélyeket a Labrisz Leszbikus egyesület. Erről maga a szervezet számol be saját oldalán, arra hivatkozva, hogy a “járvány idején még nehezebb az ismerkedés, és leginkább digitális eszközeinkkel tartjuk egymással a kapcsolatot”. Ennek megkönnyítése érdekében hatrészes romantikus oktató videósorozatot forgattak két középkorú nő online ismerkedéséről, hogy “személyes példáikon keresztül mutassák be a digitális eszközök és programok használatának nehézségeit”

A két leszbikus történetről a Labrisz azt írja, “Judit és Tünde nemcsak a számítógépet és mobiltelefont ismerik más-más szinten, de élethelyzetük is különböző: Judit fővárosi és egy hosszú kapcsolaton van túl, Tünde viszont vidéken él, és emiatt nagyon nehezen ismerkedik. A járványhelyzet még nehezebbé teszi számára a külvilághoz való kapcsolódást, kapcsolatteremtést”.

A leszbikus egyesület az első online romantikus oktatóvideó-sorozat bemutatását tavaszra tervezi, melynek egyetlen akadálya, hogy nincs pénz az utómunkálatokhoz, így társadalmi segítséget várnak a források előteremtéséhez.

Miként arról portálunk is beszámolt, ősszel a Labrisz gondozásában jelent meg az első magyar LMBTQ-propagandát tartalmazó mesekönyv is, amely komoly felháborodást váltott ki. A Meseország mindenkié címet viselő kötetben többek között meleg, leszbikus,  transznemű, roma és idős hősök szerepelnek, míg a heteroszexuális karakterek mindig a gonoszt jelképezik.

 

(Fotó: labrisz.hu)

Kapcsolódó híreink

A kormány visszahozza a 13. havi nyugdíjat

Dunai Tibor

Román önkormányzati választások: szavazásra buzdítják az erdélyi magyarokat

Kemény János

Marco Rossi kihirdette az M4 sport keretét – videó

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben