4.4 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: a tűzoltóknak joguk van emlékezni hősi halottjaikra

– A Mi Hazánk elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja, hogy Dr. Góra Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója évek óta nem engedélyezi a tűzoltóknak, hogy augusztus 8-án méltó módon megemlékezzenek a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt bajtársaikról – mondta Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetének elnöke a tűzoltók megemlékezésén, mely a Tűzoltókért Alapítvány és a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének szervezésében került megrendezésre. 

Hozzáfűzte, elsősorban Vidó Atilla, a párt munkaügyi kabinetének rendvédelmi szakpolitikusának szavait tolmácsolja, hiszen a tűzoltókat érintő témákban ő a legautentikusabb személy, mint vonulós tűzoltó. Vidó, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének volt alelnöke egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott személyesen jelen lenni, így Lantos helyezte el a hősi halált halt tűzoltók emlékműve előtt a Mi Hazánk koszorúját, a politikai pártok közül egyedüliként.

Emlékezetes, 2006 augusztus 8-án több tűzoltó a Műegyetemnél halt hősi halált a lángokkal küzdve, így azóta ezen a napon rájuk, de valamennyi szolgálat közben hősi halált halt tűzoltóra is emlékeznek.

– A Mi Hazánk Mozgalom rendvédelmi alapprogramjában rögzítette, hogy Parlamentbe kerülése esetén kezdeményezni fogja a Magyar országgyűlésben, hogy törvényben nyilvánítsák hivatalosan is minden év augusztus 8-át a hősi halott tűzoltók emléknapjává az “Emlékezés Napjává”

– zárta gondolatait.

További híreink

Megérkezett a nyár leglátványosabb meteor raja

Irányi Dániel

A Momentum eltörölné az érettségit, a Mi Hazánk viszont az érdemelvű oktatásban hisz

Irányi Dániel

Macskaetetést színlelve fosztottak ki egy idős asszonyt Hajóson

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen