17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Mi Hazánk: Elég volt az unióból, amely az építőanyagok árának letörését is hátráltatja!

A Mi Hazánk hetekkel ezelőtt a brutális növekedésnek indult építőanyag árak miatt – amelyek akár 400%-os emelkedést mutatnak, különösen faipari termékek esetén – mielőbbi, gyors beavatkozást követelt a kormánytól.

A miniszterelnök be is jelentett intézkedéseket, többek között hatósági árat és kiviteli korlátozást, de az intézkedések bevezetésénk időpontját októberben határozta meg, ami meglátásunk szerint túl késő. A késlekedés okaként azt említette, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk és ezt az intézkedés-tervezetet először be kell jelenteni és van egy engedélyeztetési szakasz is, amit vagy elfogadnak vagy nem.

Ez a fajta meghunyászkodás és várakozás jól mutatja a kormány az EU irányába mutatott kettős arcát, mivel nem áll ki határozottan a magyar emberek érdekében a döntési mechanizmus során. 

A Mi Hazánk Mozgalom elvárja, hogy ne október elejétől lépjenek életbe ezek a szabályok, hanem minél előbb, akár azonnal kerüljenek bevezetésre!

Ezenkívül a Mi Hazánk Mozgalom egyedüli pártként kezdeményezne népszavazást arról, hogy Magyarország a továbbiakban is Európai Unió tagállama legyen-e vagy sem, mivel hazánk az EU nettó ráfizetője, szemben a németekkel. Ehhez elsőként az Alaptörvényt kell módosítani, hogy az EU-ba történő belépéshez hasonlóan, a negatív tapasztalatok után, a kilépésről is népszavazáson dönthessen a magyar társadalom – írja közleményében dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa.

További híreink

Kiegészítették a kormányzati plakátokat (KÉPEK)

Kemény János

A kormány máris tárgyalja a további kötelező oltásokat, és a negyedik hullámra készül

Faragó Dániel

Felállították az Ország Karácsonyfáját a Parlament előtt

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen