27.2 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: Ezúttal Ózd – meddig kell tűrni a lincselési kísérleteket Magyarországon?

 Meddig kell tűrni, hogy Magyarországon lincselési kísérletek legyenek? Ezúttal egy 70 éves idős embert támadtak meg Ózdon, aki traktorjával munkából tartott hazafelé. Az idős férfi egy utcai ballagási buli mellett haladt el járművével, ahol hangjelzéssel próbálta figyelmeztetni az ott mulatókat. Ezt követően támadták meg, bántalmazták és a traktorban is súlyos károkat okoztak. Ki kell mondani, hogy Magyarországon sajnos kialakult egy olyan szubkulturális közeg, ahol a vélt vagy valós problémák megoldásának nem a párbeszéd, hanem az erőszak az eszköze – írja közleményében Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke.

Pakusza kiemelte: a Mi Hazánk Ózdi Szervezete felvette a kapcsolatot a bántalmazott férfi ismerőseivel, hogy informálódjon az esetről és a későbbi következményekről is. Így tudták meg, hogy a bántalmazott 8 napon belüli sérüléseket szenvedett, köszönhetően barátja gyors segítségének.

A politikus szerint

felmerül a kérdés, hogy miért csak három rendőrautó érkezett a helyszínre, és miért csak két  embert állítottak elő a bántalmazók közül?

Pakusza emlékeztet, az Olaszliszkai 2006-os lincselés óta egyetlen kormány sem tartotta fontosnak szigorúbban, akár külön tételként  büntetni a lincselést és annak kísérletét.

A Mi Hazánk Mozgalom  2018-ban már törvényjavaslatot  nyújtott be annak érdekében, hogy a lincselés és annak kísérlete, külön büntetési tétel és szigorúbban büntethető legyen. Akkor ezt a Fidesz nem támogatta. Az ózdi eset kapcsán elvárjuk, hogy a törvény teljes szigorával sújtson le az elkövetőkre és újra benyújtjuk a lincselésre vonatkozó törvényjavaslatunkat

– zárja közleményét a politikus.

További híreink

Még a vírus alatt sem szünetelt a Jobbikban a tagok kirúgása, mondja Sneider Tamás

Kemény János

Putyin átalakította az orosz kormányt

Varga Lilla

A MÖM készen áll arra, hogy Abonyban is megvédje a normális lakosságot

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen