34.7 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Mi Hazánk: Feltételekhez kell kötni Ukrajna tagjelöltté válását!

Nem a lényegi kérdésekkel foglalkozik a kormány, hanem egyre inkább a költségvetési hiányt növeli – jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A pártelnök üdvözölte az üzemanyagár-stop meghosszabbítását, hozzátéve:

ez konkrét és komplex gazdaságátalakítási intézkedések nélkül “semmit nem érő intézkedés”.

Egyúttal tarthatatlan nevezte mind az inflációt, mind a forintárfolyam alakulását, elfogadhatatlannak nevezve a 12 százalék fölötti maginflációt.

A különadókat ki kellene terjeszteni az intézkedésből “kifelejtett” multikra is, elsősorban a digitális óriáscégekre és azokra a vállalatokra, amelyek exportra termelnek, így érdekeltek a nyomott forintárfolyamban

– hangoztatta a politikus.

Leszögezte: pártja ellenzi Ukrajna azonnali európai uniós tagjelöltté válását, és feltételekhez kötné azt, ezért azt javasolja, hogy a kormány azonnal kezdeményezzen egyeztetést a kijevi kabinettel e kérdésben.

“Ukrajna belépése esetén az európai népek, a dolgozó népek pénzéből kell majd újjáépíteni az országot, amelyet eddig a korrupció tett tönkre, most pedig a háború, miközben a haszon megint a globális multicégeknél fog majd lecsapódni”

– zárta sajtótájékoztatóját a pártelnök.

További híreink

Újabb 40 páncélozott jármű szállításáról írt alá szerződést a honvédség

Varga Lilla

Éjféltől kijárási tilalom lép életbe Szlovéniában

Joó György

Háromezer alkalmazottját rúgja ki a Ryanair

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben