15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság

Mi Hazánk: Hiába vezették be a hatósági árat az építőiparban!

Hiába vezették be a hatósági árat az építőiparban, ez nem jelent azonnali megoldást.

A Mi Hazánk hetekkel ezelőtt kérte, hogy azonnal vezessenek be hatósági árat és meghatározott beszállítói árat az építőiparban, mert a jelenlegi helyzetben a lakásfelújítási támogatások, a családok otthonteremtési kedvezményei és az új lakásépítéseket ösztönző kormányzati lépések nem képesek elérni eredeti céljaikat.

A kormány ugyan bevezeti a hatósági árat a különféle építőanyagokra, ezen felül pedig 90 százalékos különadót is kivet, de ezek az intézkedések nem nyújtanak azonnali megoldást a problémára, sőt ennek eredményeképpen az árak valószínűleg rohamosan növekedni fognak.

A Mi Hazánk Mozgalom sikerként értékeli a hatósági ár bevezetését, a kormányzati intézkedések hiányossága azonban, hogy csak októbertől lépnek életbe további intézkedések,

amelyek képesek lehetnek az árak megfékezésére. A Mi Hazánk elvárja, hogy ne október elejétől lépjenek életbe ezek a szabályok, hanem minél előbb, akár azonnal kerüljenek bevezetésre – írja Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási, hitelügyi szakpolitikusa.

További híreink

Összecseréltek két halottat az egri kórházban

Kiss Albert

Kiugrott egy férfi a rendőrség ablakából Kecskeméten és meghalt

Szabó Norbert

Több mint 1,2 tonna lejárt élelmiszert foglalt le a Nébih egy szabolcsi kisboltban

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen