9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Mi Hazánk- “Hozzanak létre egy külön szervezetet a végrehajtók eddigi tevékenységének ellenőrzésére!”

A Mi Hazánk Mozgalom közel két éve foglalkozik a végrehajtó maffiával, aminek következtében több végrehajtó – köztük a kar elnöke is – előzetes letartóztatásba került.

De nem elégszünk meg ennyivel, mivel a végrehajtási eljárások és ezzel párhuzamosan a jogtalan cselekmények ugyanúgy folynak tovább!

Ennek megállítása érdekében a Mi Hazánk már benyújtott egy országgyűlési határozati javaslatot a végrehajtások felfüggesztése érdekében, amelyről azonban még nem született döntés.

Közben több olyan jogsérelemről szereztünk tudomást, amelyeket végrehajtók követtek el és ezek felgöngyölítésére mielőbb megoldás kell! Ezen kívül a vagyonkimentések megelőzéséről is gondoskodni kell a büntetőügyben érintett végrehajtók esetében! Belegondolni is vérlázító, hogy az érintett végrehajtók esetleges szabadulások után, ott folytathatják tevékenységüket, ahol abbahagyták. 

Ezért a Mi Hazánk azt kezdeményezi, hogy a kormány hozzon létre egy olyan független szervezetet, amely feltárja a végrehajtás alá vont személyek sérelmére elkövetett visszaéléseket!

Ezen kívül teljeskörű vagyoni vizsgálatot kell lefolytatni az újonnan megválasztott végrehajtók esetében! Az eljárás alá vont személyeket pedig – amennyiben bűnösségük beigazolódik – örökre tiltsák el a végrehajtói tevékenység gyakorlásától!

-írja közleményében dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

További híreink

A Facebook letiltotta a Signalt, amiért az hirdetésben akarta bemutatni, mennyi adatot gyűjt rólunk a közösségi oldal

Irányi Dániel

“Bekristályozva” rabolt ki egy kiskorút a többszörösen visszaeső férfi

Irányi Dániel

Huszonhárom naperőművel gazdagodott Magyarország

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen