2.9 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírek

Mi Hazánk Ifjai: A balliberális téveszmék táptalaja a tudatlanság és a frusztráció

A DK ifjúsági tagozata meggyalázta a budapesti Hazatérés Templománál lévő Horthy-szobrot – erre reagált a Mi Hazánk Ifjai. Közleményüket változtatások nélkül közöljük.

Horthy Miklós kormányzása alatt a nemzetgazdaság két világválság után is fejlődő pályára állt, és korszerű szociális és oktatási rendszer épült fel. Ha ezt összehasonlítjuk a módszerváltás óta eltelt évekkel, nem csoda, hogy eszik emiatt a kefét az egymást váltogató kommunista utódpártok politikusai. Így történhetett meg a következő esemény is:

Hegyesi Edina, a “Demokratikus” Kolalíció ifjúsági szervezetének elnöke és négy aktivistája 2 db fehér lepedőt helyezett a Horthy-szobor előtti kerítéskapura, majd a lepedőkre “SOHA TÖBBÉ” feliratot fújtak fekete festékszóróval.

Forrás: Facebook/Demokratikus Lendület – DEL

“Mi a Demokratikus Lendületben azonban úgy gondoljuk, hogy nincs helye a mai világban a nácik ünneplésének, hiszen valljuk be, aki úgy gondolkozik, mind egy náci, aki úgy tesz, mint egy náci, aki náci államfőket ünnepel, az igenis náci. Ezért ma letakarjuk a Horthy-szobrot, hogy ne engedhessük meg, hogy megünnepeljék ezt a napot. A 21. században ugyanis nincs helye a náciknak” – fogalmazott Hegyesi Edina.

Ezzel szemben a tény – ami elkerülte a Tesco gazdaságos Komszomol figyelmét – az, hogy Horthy Miklós nem volt sem náci, sem nácibarát. Nem sokkal az 1939-es választások előtt tiltották be a Nemzetiszocialista Magyar Pártot, és számos tagját internálták.

Az akció után új értelmet nyer a legutóbbi PISA-felmérés is, amely szerint a magyar fiatalok negyede nem érti, amit olvas. Így arra kérjük a Demokratikus Lendület tagságát, hogy hagyják az emlékezetpolitikát inkább olyanokra, akik nem ebbe a kategóriába tartoznak. A balliberális téveszmék táptalaja a tudatlanság és a frusztráció. A kommunista utódpárt aktivistáinak javasoljuk, hogy pótolják hiányos tudásukat és messziről kerüljék el az emlékezetpolitikai témákat, nekik ötven évvel ezelőtt és most sem áll jól.

 

Mi Hazánk Ifjai

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

Elfogyott a “kitartás” – a Momentum kecskeméti képviselője is Gyucsányékhoz igazolt

Faragó Dániel

Stummer a Momentumban: mindent bele fogok adni, előre nézek, nem hátra

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben