18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: A bajba jutott ágazatokban dolgozókat diszkriminálják a bankok! Mielőbbi fokozatos nyitást!

A koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági helyzet és korlátozó intézkedések következtében több ágazat is bajba jutott, mint a turizmus, vendéglátás és az autóipar is. És ennek következményeként ezekben a szektorokban dolgozókat a bankok sem kímélik negatív diszkriminációjukkal. Akár egyenesen meg is tiltják a különféle hitel kihelyezéseket a hitelintézetek vagy szigorúbb feltételekkel kaphatnak csak hitelt az ilyen területen dolgozók és bajba jutott vállalkozók – mutat rá közleményében Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk hitel és végrehajtás-ügyi szakpolitikusa.

Fiszter szerint több bank a babaváróhitelt illetve CSOK-ot sem helyezi ki az igénylőknek, akik vendéglátásban vagy turizmusban dolgoznak.

“Pedig a babaváró hitel konstrukciója azt a lehetőséget is megadja, hogy már 12. hetes várandósságnál szüneteltessék a törlesztést, így azonnali felfüggesztés is igénybevehető évekig több gyermek vállalásánál, így a banknak rövid távon kisebb a nem fizetésből fakadó kockázata is”

– mutat rá a politikus. Hozzátette: A kormány csaladpolitikai anomáliája jól látszik ebben az ellentétben is.

A politikus szerint meglehetősen ellentmondásos a kormány magatartása, hiszen miközben “egyik intézkedésével próbálna adni, addig a továbbra is érvényben lévő teljes korlátozások fenntartásával ellehetetleníti az embereket, hogy igénybe vehessék azt, azért mert turizmusban, vendéglátásban vagy éppen autóiparban dolgoznak”.

“A Mi Hazánk Mozgalom ezért úgy gondolja, hogy a kormány fokozatosan, észszerűen, de végre kezdje el megmenteni a magyar gazdaságot, és ennek része az is, hogy hagyják végre dolgozni a magyar embereket! Ennek következtében pedig bajba jutott ágazatokban dolgozók hitelkihelyezési esélyei is javulnának és nem lennének kiszolgálva az arcátlan bankoknak ezáltal!”

– zárja közleményét Fiszter.

További híreink

Szekszárd nem mondja le a március 15-i ünnepségeket

Dunai Tibor

Ceglédi Zoltán: a Mi Hazánk be fog jutni

Faragó Dániel

“Végignyaralta” a fél országot ingyen, de börtönnel fizeti meg az árát

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen