17.5 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: Ne vessék meg azokat, akik engedték iskolába a gyerekeiket!

A Mi Hazánk lezárásellenes pártként tiltakozik az ellen, hogy bárki megvesse azokat a szülőket, akik engedték iskolába a gyerekeiket. A balliberálisok nyitásellenes politikája azt sugallja, hogy felelőtlennek tartják azokat a szülőket, akik a nyitás után visszaengedték a gyerekeiket az intézményekbe – írja oldalán Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese.

A politikus emlékeztet, november végén hatezer felett volt a napi új fertőzöttek száma, és oltás sem volt még kilátásban sem, mégsem voltak zárva a felső tagozatok sem, míg most már háromezer alatt alakul ugyanez a mutató.

Kezdettől fogva egyedüli pártként ellenezte a Mi Hazánk az észszerűtlen lezárásokat, és most is következetlennek tartanánk a további teljes zárást, hiszen novemberben még senkit nem is oltottak, és a napi fertőzésszám is sokkal magasabb volt, tehát jobban terjedt a vírus, mégsem tartotta senki indokoltnak az iskolazárat. Akkor most miért harcol ezért a baloldal?

– teszi fel a kérdést Dúró Dóra, aki szerint figyelembe kell venni azokat a mentális következményeket is, amik ezt a korosztályt is sújtják: például egy hétéves gyerek esetében nagyon sok idő az egyéves lezárás. Őket minden bizonnyal Covid-nemzedéknek fogják nevezni, és egész életükre hatással lesznek azok a hónapok, amit ilyen körülmények közt voltak kénytelenek tölteni, bár a halálozási adataik most nem szerepelnek minden nap a hírekben.

A Mi Hazánk politikusa szerint az is kérdés továbbá, hogy

az elmaradt egészségügyi ellátások vagy éppen az egy éve lényegében szünetelő testnevelés órák mit okoznak majd náluk? Az öngyilkosságok száma már most 5%-kal, a válások száma 20%-kal nőtt az elmúlt egy évben…

Azokra a szülőkre is gondolni kell, akikre rendkívül nagy terhet rótt az oktatási intézmények bezárása, mert emiatt nem tudtak dolgozni vagy újra munkába állni, sőt a szabadságukat is el kellett használják ebben az időszakban. Ezért is javasoltuk, hogy szülőnként havi tíz nap pótszabadságot kapjanak a gyerekeikkel otthon maradt családok – zárta bejegyzését Dúró Dóra.

További híreink

Befejeződött az 52-es parcella felújítása a Fiumei Úti Sírkertben

Varga Lilla

300 ezer forintos bírságot kell fizetnie a túlárazott csirkehúst kínáló hentesnek

Dunai Tibor

Bukarestben tüntetők próbálták megakadályozni egy kórház kiürítését

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen