21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: Nem a cigánybűnözőktől a bicskát, hanem a megemlékezőktől a zászlót vette el a rendőrség

Orbán Viktornak továbbra sincs mondanivalója a Deák téri lincseléssel kapcsolatban, Karácsony Gergelynek csak egy nácizásra futotta – írták közleményükben Novák Előd és Nagy Attila, a Mi Hazánk alelnöke és budapesti elnöke.

“Orbán Viktornak továbbra sincs mondanivalója a Deák téri lincseléssel kapcsolatban, Karácsony Gergelynek csak egy nácizásra futotta, Vadai Ágnes és Szél Bernadett pedig a 2006-os, gyurcsányi hagyományuk szerinti oszlatást várt volna el a megemlékezőkkel szemben, noha még a TASZ is azt nyilatkozta a Népszavának: nem oszlatható a Mi Hazánk rendezvénye, és a részvétel miatt nem is büntethetne a rendőrség. Ennek ellenére a mozgalom több vezetője és még több tagja ellen indítottak eljárást, több százezres bírsággal fenyegetve a kegyeleti megemlékezés részvevőit. Elkobozták a Mi Hazánk – Újpest feliratú zászlót, a Mi Hazánk Ifjaiét, HVIM-es, Árpád-sávos és magyar zászlót is, valamint több táblát, törvénytelenül.”

– írták közleményükben.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat helyszínen lévő vezetője szerint is törvénytelen volt a rendőrség fellépése. A kegyeleti megemlékezés nem tartozott a gyülekezési törvény hatálya alá, a szabadtéri rendezvények pedig épp a tüntetés napjától megtarthatók

“Az is abszurd, hogy volt, akit maszk viselése ellenére a távolságtartás hiánya miatt jelentett fel a rendőrség, noha épp miattuk, a Dohány utca részleges lezárása miatt zsúfolódott össze a tömeg, ráadásul a rendőrök nem viseltek maszkot, és ők közvetlenül egymás mellett álltak. A megemlékezők a Kresz szabályainak betartásával sétáltak át a Deák térre” – írta Novák és Nagy.

“A több ezer fős, megemlékező tömeg oszlatása a 2006. október 23-ai eseményekhez hasonló helyzetet idézhetett volna elő, így Vadai és Szél követelése nemcsak jogtalan, de felelőtlen, gátlástalan, embertelen is, és hazudnak, amikor a rendőri fellépés teljes hiányáról írnak, Szél ráadásul randalírozásról is hazudozik, noha békés gyászolókkal szemben indított büntetőeljárást a rendőrség tömegesen. Nem a cigánybűnözőktől a bicskát, hanem a megemlékezőktől a zászlót vette el a rendőrség!”

– zárták közleményüket.

Novák Előd és Nagy Attila kéri, hogy aki ellen a kegyeleti megemlékezés miatt eljárás indul, jelentkezzen a [email protected] címen, a Mi Hazánk jogi védelmet biztosít, bírság esetén pedig gyűjtést indít.

További híreink

Trump ügyvédje úgy véli, Szerbia is részt vett az amerikai választások elcsalásában

Varga Lilla

Újabb vidéki városokban lehet mobiltelefonnal közlekedési jegyet vásárolni

Dunai Tibor

“A magyar nép nem enged vissza a családunkhoz!” – romániaiak lázonganak az osztrák-magyar határon

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen