17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: Orbán Viktor nem támogatja a népszavazást az EU-kilépésről

Az Európai Unióhoz való csatlakozásunk óta eltelt több mint 16 év elegendő ahhoz, hogy mérleget készítsünk. A Mi Hazánk Mozgalom szerint már a csatlakoztatást megelőző népszavazási kampány is félrevezető volt, hiszen csak az előnyöket mutatta be, a negatívumokról alig lehetett hallani – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a párt elnökhelyettese, Dúró Dóra. 

A politikus szerint azóta még közelebb kerültünk az Európai Egyesült Államokhoz, az unió birodalmi törekvései egyre erősebbek, a brüsszeli bürokraták szerinte már mindenbe beleszólnak, miközben nem teljesültek a mézes-mázos ígéretek, amikkel kecsegtettek minket.

Az árak lényegében kiegyenlítődtek, de a bérek nem. Thomas Piketty, a híres francia közgazdász kiszámolta azt is, hogy a multicégeken keresztül több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön

– mutatott rá Dúró Dóra. Érdekesnek tartja, hogy 2006-ban az EU-ban valahogy nem aggódtak a jogállamért sem.

Most viszont már ránk akarják kényszeríteni a migránsok tömeges befogadását és az LMBTQ-lobbi követeléseit is. Ki tudja, mire vetemednek még a jövőben, a nekünk jogosan járó pénzek elvonásával is zsarolva

– tette hozzá. A politikus szerint fel kell tehát tennünk a kérdést: Magyarországnak feltétlenül, minden körülmények között az EU tagjának kell-e lennie?

Bár a Mi Hazánk Mozgalom szerint nem lehet egyik napról, sőt egyik évről a másikra kilépni, de el kell készíteni az EU-csatlakoztatásunk mérlegét, számba kell venni az egyéb lehetőségeket. Az Unión kívül is van élet, és az Unió megszűnése után is lesz. A Mi Hazánk Mozgalom szerint 2030-ra készen kell állnunk erre.

Mivel az Alaptörvény jelenleg tiltja, hogy népszavazást tartsunk a tagságunkról, ezért Dúró Dóra azt kérdezte a kormánytól:

hajlandók-e módosítani az Alaptörvényt, hogy az EU-ba történt belépéshez hasonlóan a keserű tapasztalatok után a kilépésről is népszavazáson dönthessen a magyar társadalom?

A miniszterelnök azonban nem támogatja, hogy a magyar emberek döntsenek a kérdésről, ugyanis szerinte ez a “parlament feladata”.  Dúró Dóra teljes felszólalása, a válasz és a viszontválasz is megtekinthető videó formájában a képviselő hivatalos Facebook-oldalán, ide kattintva:

További híreink

Késsel rabolt az ötfős tinibanda az Astoria aluljárójában

Avar Álmos

A romák aláírásgyűjtésbe fognának a Mi Hazánk betiltásáért

Kemény János

Fegyveres lázadásra buzdítanak a romák?

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen