20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Mi Hazánk: semmire nem elég az állami cégek dolgozóinak béremelése

– Hatalmas kínlódás után, melyről már mi is több alkalommal beszéltünk, végre megállapodtak az állami közszolgáltató cégek dolgozóinak béremeléséről. Mi természetesen minden pozitív lépést üdvözölni tudunk, nem valamiféle csak azért is fanyalgás és rosszindulat beszél belőlünk, de a tények az mutatják, ez semmire sem lesz elég – írja közleményében Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetének elnöke. Alább a folyatás.

Mint fogalmaz, a megállapodás értelmében a hároméves bérfejlesztés évenkénti mértéke társaságonként eltérő lehet:

  • A MÁV-Volán Csoport 2022-ben és 2023-ban 10–5 százalékkal emeli a béreket.
  • A Magyar Postánál 2021-ben 4 százalékkal, 2022-ben 9 százalékkal, 2023-ban pedig 2 százalékkal nő a postások alapbére.
  • A Nemzeti Vízműveknél dolgozók alapbére pedig 2021-ben 4, 2022-ben 7, 2023-ban 4 százalékkal emelkedik.

– A fentieket olvasva vegyük figyelembe, az említett cégek dolgozói közül nagyon sokan az egyébként sem túl erős magyar átlag alatt vannak fizetés tekintetében (nem ritka a minimálbérhez közeli bérezés), munkájuk viszont nélkülözhetetlenül fontos az ország működését illetően. Ennél jóval többet érdemelnek. Mindezek tükrében kijelenthető, az állandó létszámhiány és sajnos az ebből következő akadozó szolgáltatás a jövőben is éppúgy fent fog állni, ahogyan napjainkban – zárja gondolatait.

További híreink

Legkésőbb június 13-án folytatódhat a labdarúgó NB I

Szabó Norbert

“Erkölcsi kötelességünk” az afgánok befogadása az Európai Bizottság elnöke szerint

Irányi Dániel

Postás-szemüvegen keresztül ismertette a bérből és fizetésből élők nehézségeit a Mi Hazánk képviselője

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben