13.3 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Mi Hazánk – ügydöntő népszavazást kell tartani az uniós tagságról

Az Európai Unió utáni életre való felkészülés fontosságára hívta fel a figyelmet Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke. Az országgyűlési képviselő sajtótájékoztatójában arra világított rá, hogy Magyarországnak minden szövetségi rendszertől függetlenül szüksége van az önálló nemzetgazdaság felépítésére.

Az EU válságos helyzetében ez az egyetlen helyes, felelős politikai magatartás – fogalmazott Novák, a magyar önrendelkezés és önellátás erősítését sürgetve.

Azt hangsúlyozta,

Magyarország az unió nettó ráfizetője, hiszen miközben az uniós források a hazai GDP négy százalékát teszik ki, addig hét százaléknyi az az arány, amit a multinacionális cégek profitként visznek ki az országból.

Hozzátette: előbb módosítani kellene az alaptörvényt annak érdekében, hogy lehessen referendumot tartani az ország uniós tagságáról, majd az elmúlt 18 év mérlegének megvonása után ügydöntő népszavazást kellene tartani a kérdésben.

A Mi Hazánk politikusa azzal is érvelt, hogy az Oroszország elleni embargó évek óta súlyos károkat okoz a hazai mezőgazdaságnak, most pedig olyan súlyos válság fenyegeti az EU-t, hogy felmerült annak veszélye, hogy a tagállamoknak meg kell osztaniuk egymással energiahordozóikat.

Tagok legyünk, vagy szabadok, ez most a kérdés, és egyre többen érzik úgy, hogy az EU inkább gyarmatosít és kihasznál minket, a belügyeinkbe is egyre jobban beleavatkozik, nemzeti önrendelkezésünket felszámolja, a nemzetek Európája helyett egy Európai Egyesült Államokká gyúrva össze az országokat – fogalmazott Novák Előd.

(MTI)

További híreink

Az “LGBT-kérdés” miatt került szembe Franciaország és Lengyelország

Irányi Dániel

Továbbra is bajban vannak a hazai tulajdonú ruházati üzletek

Faragó Dániel

Simicskó: Jó hazafi soha nem lehet nacionalista

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben