19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Mi Hazánk: Végre szabad az éjszakai horgászat

– A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) április 28-i tájékoztatása szerint 2021. május 1-től újra lehetségessé válik a több mint 700 ezer regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat – írja közleményében Szabadi István, a Mi Hazánk Mozgalom pártigazgatója. Alább a folytatás.

– A Mi Hazánk Mozgalom már februárban kérte a kormányt, hogy tegye lehetővé az éjszakai horgászatot, illetve tekintse hivatalos igazolásnak az érvényes állami jegyet a kijárási tilalom ideje alatt. A természetben való kikapcsolódás egyik legjobb lehetősége a horgászat – fogalmaznak.

– A szabad levegőn, a vízparti távolságot betartva és a védelmi szabályokat figyelembe véve a horgászok sem magukra, sem másokra nem voltak veszélyesek. Ha a nappali horgászat eddig sem volt veszélyes, akkor az éjszakai horgászatra miért kellett mostanáig várni? A Mi Hazánk Mozgalom nem támogatja a diszkriminatív védettségi igazolványt, ezért felszólítjuk a kormányt, hogy eszébe ne jusson a horgászatot védettségi igazoláshoz kötni – zárul a közlemény.

FRISSÍTÉS:

Időközben megjelent a Magyar Közlönyben is a kormányrendelet részletes leírása, ahol leszögezik, éjszakai horgászaton is csak azok vehetnek részt, akik rendelkezek védettségi igazolvánnyal.

 

További híreink

Honvédeink a Don-kanyarban

Irányi Dániel

WHO: Bizonyítékok vannak arra, hogy a vírus a levegőben is terjed

Szabó Norbert

„Jézus Krisztus születése pedig így történt:…”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben