15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

“Minden oké”- fel sem merült a baloldali pártok elnökeinek lemondása

Nem merült fel a választási vereséget követő hatpárti egyeztetésen a pártvezetők lemondásának kérdése – közölte Tóth Bertalan MSZP-elnöke az ATV-ben.

Tóth arról is beszélt, hogy az MSZP (pláne a Párbeszéddel együtt) több képviselővel rendelkezik, mint a többi ellenzéki párt, de a választást ettől még kudarcnak tartja. A vereség okainak a késői kampányolást, a belső vitákat és a közös program csúszását említette, illetve Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt szerencsétlen kijelentéseit is.

Amikor Rónai Egon megkérdezte, felmerült-e a lemondása, Tóth inkább arról beszélt, hogy az MSZP ugyan hibázott a kampányban és van felelőssége a vereségben, de ez nem a jelöltek és az aktivisták hibája. Az nem derült ki, hogy kié.

A képviselői mandátumok felvételéről azt mondta, a Parlament lehetőséget ad a kommunikációra, különösen az egyenlőtlen médiaviszonyok miatt, de egyetért Hadházy Ákossal: a fideszes törvényjavaslatok megvitatására nem kell a képviselőiknek beülni. Hogy akkor mit csinálnak a kétharmados fideszes parlamentben, nem tudni – írja elkeseredetten a 444.