4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

MKKP: Megváltoztunk, ez már nem csak egy viccpárt

Arculatváltás MKKP módra. Burkoltan liberális viccpártból nyíltan balliberális irányba fordulna Kovács Gergely. A pártelnökkel nagy interjút készített a 24.hu.

Aki nyomon követte a Kétfarkú Kutyapárt elmúlt két évét, az aligha lepődött meg Kovács Gergely kijelentésén, hiszen a kutyák korábban is előszeretettel „kacsintgattak” a baloldal felé, tagjaik és aktivistáik nagy része pedig kifejezetten nagyvárosi liberálisokból áll.

Két éve egy jól sikerült „nácizással” már pozicionálták magukat a balliberális táborba, akkor még a többi pár százalékos viccpárttal harcoltak a „legviccesebb” címért. Azóta nagyot fordult a világ, egyik riválisuk már 20%-on áll, a másikat is 10% felett mérik, így hát nekik is „fel kell kötni a gatyát”, ha nem akarnak lemaradni a pozíciókért folyó harcban.

Főleg, miután a pártelnök önkormányzati képviselő lett, Ferencvárosban pedig alpolgármesteri székhez jutottak. A pártnak alkalmazottai vannak, működési rendje, és nem utolsó sorban százmilliós támogatást kap az államtól.

Ideje volt hát levetni a viccpárt álarcát, és nyíltan felvállalni „a kutyák” liberális mivoltát. Erre kiváló alkalmat nyújtott a turulszobor kapcsán – Pokorni Zoltán által – generált hisztéria. Arra az újságírói kérdésre, hogy mit kellene csinálni a turulszoborral, Kovács Gergely leszögezi, le kellene bontani:

Teljesen szürreális, hogy egy turulszobron vannak a világháborús elesettek, köztük a zsidó áldozatok neve. Az egy szélsőjobbos szimbólum. Semmi értelme a szobornak, szerintem erre már Pokorni Zoltán is rájött. Ha jól tudom, anno engedély se volt rá.

Van itt minden, amit csak elvár az ember a balliberális ellenzéktől: Ízes szélsőjobbozás, zsidó áldozatok, akiknek – természetesen – külön emlékmű járna, történelmi jelképek meg nem értése, és a magyarság múltjával kapcsolatos teljes érzéketlenség.

Kérdés, mennyire „nyomja” majd komolyan az imidzsváltást a párt. Ha komolyan gondolja, és 2022-ben Kovács Gergely is ringbe száll a parlamenti pozíciókért és a milliós támogatásokért, akkor elképzelhető, hogy Fekete-Győr András őket is feloszlatná, ha alkalma nyílna rá.

További híreink

Már fel is került az ukrán címer a munkácsi Turul helyére (+KÉP)

Horváth Tamás

“A történelmet nem lehet eltávolítani” – üzenték a Mi Hazánk Ifjai az ukrán nagykövetség előtt

Faragó Dániel

Több mint szimbolikus, ahogy a ledöntött munkácsi Turul karmai még mindig kapaszkodnak a talapzatba (+ KÉPEK)

Horváth Tamás

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben