3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Müller Cecíliától megtudtuk, itt a “lopakodó” variáns

Az országos tisztifőorvos megerősítette, a rettentő gyorsan terjedő omikron már 94%-ban dominál Magyarországon, míg a maradék 6%-ot a delta variáns teszi ki. Müller az omikron kapcsán elmondta, hogy ez a variáns további alvariánsokra bomlik, és ezzel egy időben egy lopakodó omikron is megjelent – szúrta ki a liner.hu.

Egyébként ez annyira “lopakodik”, hogy egy átlagos PCR-teszt az esetében éppen annyira megbízható, mint bármelyik más covid-fertőzés esetében. A különlegessége mindössze annyi, hogy az állítólag létező “omikron-specifikus tesztek” nem tudják kimutatni.

Müller hozzátette, nincs ok az aggodalomra, ugyanis – jelenlegi ismereteink szerint – ez lényegében teljesen megegyezik az omikron kimutatható változatával.

Magyarországon is felfedezték a “lopakodót”, ám úgy tűnik, hogy járványügyi szempontból különös jelentősége talán nem lesz.

További híreink

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

Nem jön Budapestre a magyar helyreállítási terv elfogadásának bejelentésére az Európai Bizottság elnöke

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben