19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Nagykarácsonyt ígért Orbán, ha elegen beoltatják magukat

Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában elmondta, hogy szerinte annyira sikeres volt az oltási akcióhét, hogy még jövőhétre is ki kell terjeszteni.

Azt is kifejtette, hogy a harmadik oltás már tényleg életlementő lesz. Hozzátette, hogy az idei karácsonyhoz magas átoltottság kell.

„Olyan sikeres az oltási hét, hogy egy héttel meghosszabbítjuk. Akik ezen a héten elmulasztották, azok jövő héten tudják pótolni” – fogalmazott.

“Tavaly kis karácsony volt mert nem volt vakcina idén lehet nagykarácsony, ha felveszik az emberek a harmadik oltást”

– szögezte le a miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint az egészségügyben is minden oké.

„Minden az orvosok, ápolók hősiességén múlik, emberfeletti munkát végeznek immár két éve” – mondta. Emlékeztetett: meghozták az intézkedéseket, soha nem látott béremelést hajtottak végre, „70 százalékkal emeltük az ápolók bérét”.

Orbán Viktor szerint minden adott, hogy az egészségügy ne omoljon össze: a magyarországi egészségügyi kapacitás nagyobb, mint tőlünk nyugatra.

További híreink

Már több tízezer magyar eshetett át tudta nélkül a fertőzésen

Kiss Albert

Felugró hal ölt meg egy horgászt Ausztráliában

Irányi Dániel

Kiterjedt területen ég a nádas Sármellék közelében

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben