-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Hírek Sport

A MOB kényszerítette visszalépésre a magyar olimpikont, mert nem oltatja be magát

Az olimpia még el sem kezdődött, de máris “sikerült” önmagunkat legyőzni, hiszen a MOB csak annak a sportolónak engedélyezi az indulást, aki beoltatja magát, vagy egyéb módon igazolja a “védettségét”. 

A kajak-kenu szlalom szakágban kvótás Schmid Júlia nem hajlanó magát beoltatni,

így inkább lemondott a tokiói ötkarikás szereplésről a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azon döntését követően, miszerint csakis  “védett” sportoló lehet a magyar csapat tagja.

„A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége július 9-én döntött arról, hogy csakis Covid–19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja a tokiói olimpián. Ezt követően a szlalom kajakban visszaosztott kvótával rendelkező Schmid Júlia jelezte, hogy ezen okból lemond az olimpiai indulásról, így a Magyar Olimpiai Bizottság visszavonja nevezését a július 28-án kezdődő versenyre”

-írják közleményükben. 

A héten Orbán Viktor bejelentette, hogy az egészségügyben dolgozók számára kötelező lesz az oltás, most úgy néz ki, hogy a sportolókat is korlátozzák a tevékenységükben. Egy “szakértő” szerint további munkakörökben is várható, hogy eltiltják a munkavégzéstől azokat, akik nem hajlandóak beoltatni magukat. 

(fotó:MTI)

További híreink

Hatalmas probléma a családon belüli erőszak Magyarországon

Szabó Norbert

Lezuhant egy tűzoltó-repülőgépen Ausztráliában, mindenki meghalt

Dunai Tibor

Bírságot kapott a Google-t, amiért a “Nemzet Butítása” névre írta át az új bukaresti katedrális nevét

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen