0.8 C
Budapest
2022. december 8., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírek

„Ne tagadd, inkább támogasd!” – így viccelődtek a holokauszton Mirkóczkiék

“Kék Duna keringő” címen indították jobbikosok a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján azt a levelezést, amelyben Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő és több politikus is a holokauszt áldozatain viccelődik. A szerkesztőségünk birtokába került levelezés igen durván támadja és tagadja a holokausztot.

A levélváltás Mirkóczki Ádámnak, a baloldali összefogás egri polgármesterjelöltjének levelével indul, amelyben a következőket írja:

Mirkóczki Ádám: „Idézek az M1 ma esti híradójából: „az auschwitz-i haláltábor szűk hároméves működése során, mintegy kétmillió embert öltek meg…” Ez ugye azt jelenti, hogy három éven keresztül minden nap megöltek és porrá égettek 2000 embert! Ha egy nap kimaradt, akkor másnap már 4000-et kellett. Ez teljesen reális…

A levelezés ezen a linken megtekinthető

Mirkóczki levelére elsőként Dobos Zoltán válaszolt, aki a levél születésének időpontjában a Jobbik sajtóosztályának munkatársa volt, jelenleg pedig a párt szócsöveként funkcionáló Alfahír újságírója. Dobos rövid, de durva választ adott Mirkóczki Ádámnak:

Dobos Zoltán: Kérlek, ne tagadd a holokausztot! Inkább támogasd! :))))

Mirkóczki nem válaszolt Dobos levelére, viszont a párt egyik alkalmazottja – aki nem közszereplő, ezért nem hozzuk nyilvánosságra a nevét –  a következőket írta:

Krisztina: Igen, már számolgatni is jogsértő, (kivéve ha a kárpit számolják a jogosultak:)))…

A következő hozzászóló az a Balasi András volt, aki a levél megírásakor és még most is a Jobbik sajtóosztályának munkatársa, jelenleg pedig a főváros V. kerületében jobbikos önkormányzati képviselőjelölt. Ő egy cikkre hívta fel levelezőtársai figyelmét:

Balasi András: Ez a hír tényleg óriási, az emléknap trollja a GYSEV…:-)))

http://iho.hu/hir/gysev-mindenki-vonatozik-150127

A Balasi által belinkelt cikk azzal foglalkozik, hogy 2014-ben emelkedett az utasok száma a GYSEV-nél, így a vasúttársaság járataival utazók száma meghaladta a hatmilliót.

A levélváltás címzettjei közt megtalálható a Jobbik jelenlegi elnökének, Sneider Tamásnak a felesége, és az antiszemita nézeteiről ismertté vált korábbi jobbikos országgyűlési képviselő, Kulcsár Gergely is, aki beleköpött a zsidó áldozatok Duna-parti emlékművébe. Kulcsár jelenleg a Jobbik Hajdú-Bihar megyei listájának második helyén szerepel. Olvashatta a levelezést az a Pál Gábor is, aki a email születésekor a Jobbik sajtófőnöke volt, (azóta leváltották, de jelenleg is a párt sajtóosztályának munkatársa), most pedig Szentendre 1-es választókörzetében indul egy civil egyesület színei mögé bújva, de szerepel a Jobbik Pest megyei listáján is.

Mirkóczki Ádám 2013-ban, piros ultinak nevezte a holokausztot a Parlamentben, akkor szó szerint ezt mondta:

„Mindig csak a holokausztról van szó. Ez a mi problémánk, nem az, hogy szó van róla, hanem az, hogy semmi másról, olyan, mint a piros ulti, hogy mindent visz…”

Pár évvel később viszont ő lett a Vona Gábor által megálmodott néppárti fordulat egyik leglelkesebb támogatója. Az ő tanácsára küldött hanuka üdvözletet 2016-ban a Jobbik az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek. Az üdvözlőlapot Mirkóczki Ádám és a párt elnöke Vona Gábor írta alá.

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben