3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

“Néhány fehérnek meg kell halnia” – állítja Geogria egyetemi tanársegédje

Georgia városának egyetemén olyan mértékű a feketék elnyomása, és a “fehérek kiváltsága”, hogy az ifjú néger hallgatót már végzősként alkalmazták tanársegédnek. Ennek ellenére a férfi úgy érezte, az ő és közössége elnyomása olyan mértékű, amit csak vérrel lehet megváltani.

Ezen véleményének Facebookon is hangot adott:

fehér embereknek kell meghalnia ahhoz, hogy a fekete közösségeket “egésszé” tegyék

– írta bejegyzésében, mely a közösségi oldal szerint nem tartalmaz semmi olyat, ami sértené a liberális portál alapelveit. (Vállalkozószellemű olvasóinknak játék: a szövegben cseréljék ki a fekete és fehér szavakat, és mérjék le, mennyi idő szükséges a Facebooknak, hogy törölje a bejegyzést, a felhasználót pedig szankcionálja.)

Irami Osei-Frampong elmondása szerint számára központi kérdés a faj és az egyenlőség. Egy másik bejegyzése úgy kezdődik: “Harcolni a fehér ember ellen egy képesség”.

A férfi a Channel 2 megkeresésére úgy nyilatkozott, nem érti, miért gondolja bárki, hogy bejegyzései bármilyen szinten kifogásolhatóak lennének.

Egy újabb teljesen nem rasszista, vagy társadalom ellen uszító bejegyzés: Nincs igazság a fekete közösségeknek, míg a fehér családok, templomok és iskolák a jelenlegi formájukban maradnak.

A férfi védekezett, ő senkit nem biztat erőszakra, “de ez is egy olyan lehetőség, amivel számolnunk kell”. Szerinte ő csak őszinte volt, amivel semmi baj sincs.

A történelmi példák azt mutatják, hogy a faji igazságosság gyakran csak fehér életek árán valósulhat meg. Én nem bíztatok senkit erőszakra, csupán kiemeltem, mi kell az előrelépéshez.

– mondta.

Az egyetemi hallgatókat erősen megosztotta a kérdés. Jó páran egyetértenek Osei-Framponggal, ám vannak, akik szerint a bejegyzés kifejezetten rasszista és alkalmas a gyűlöletkeltésre. Ennek ellenére a tanársegéd határozottan kijelentette:

nem fog bocsánatot kérni senkitől, nem bánt meg semmit, véleménye mellett továbbra is teljes mellszélességgel kiáll.

Arra a kérdésre, fél-e attól, hogy nézetei miatt elveszíti az állását, azt felelte:

Ha e miatt kirúgnak, akkor valójában azért rúgnak ki, mert a munkámat végeztem.

Az egyetem is vizsgálatot indított az ügy kapcsán, ám rövidesen bejelentették Irami Osei-Frimpong megjegyzései semmilyen formában nem sértették az egyetem szabályzatát, tehát “nincs miről beszélni”. Érthető, elvégre mégse “Nincs azzal baj, ha fehér vagy” matricákat ragasztgatott oszlopokra, így nem meglepő, hogy se a rendőrség, se az egyetem nem indított eljárást a férfi ellen.

(Fotó: Irami Osei-Frampong / Youtube.com)

További híreink

“Magyarország ne fizessen Ukrajnának!”

Kemény János

A Covid-oltások mellékhatásainak hosszútávú kockázatait vizsgálják a kutatók

Irányi Dániel

Vakcinákról és menekültkérdésről is megállapodtak a G20-ak

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben