31.6 C
Budapest
2022. július 3., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Tudomány

“Nem hiszem, hogy oltás nélkül is élhetnénk az életünket” – nyilatkozta a Pfizer vezérigazgatója

A Pfizer vezérigazgatója úgy értékelte, egy év múlva véget érhet a világjárvány, és visszatérhetünk a normális, korlátozásmentes mindennapokhoz – írta meg a businessinsider.com. De azért évenkénti oltások lesznek. 

Albert Bourla egyetért a Moderna vezérigazgatójával, Stéphane Bancelvel abban, hogy noha mutálódhat a koronavírus, a pandémia egy éven belül véget fog érni.

Azt viszont nem hiszem, hogy ez azt jelentené, hogy oltás nélkül is élhetnénk az életünket

– tette hozzá.

A Moderna vezérigazgatója pedig egy svájci lapnak nyilatkozva mondta el, hogy hamarosan elég vakcina áll majd rendelkezésünkre, hogy a Föld minden lakosát beoltsuk.

Bancel szerint akik nem élnek az oltás lehetőségével, azok természetes úton immunizálják magukat.

“Vagy beoltatjuk magunkat, és akkor jó telünk lesz. Vagy nem teszed meg, és kockáztatod, hogy megbetegszel, és esetleg kórházba kerülsz”

– fogalmazott a Moderna vezérigazgatója.

Igaz, ilyen ígéreteket már hallhattunk. A Pfizer vezérigazgatója példának okáért korábban úgy vélte, 2021 őszére már nem lesz szükség korlátozásokra. Az oltások kapcsán akkor még csak egy harmadik adag beadását említette, ám az évenkénti “emlékeztető oltásról” még nem beszélt.

További híreink

ENSZ BT: Megszálló vagy felszabadító volt a Vörös Hadsereg?

Joó György

Magyarország jobban teljesít: immáron 14 településen rossz a levegő minősége

Irányi Dániel

Az Olasz Testvérek nem szavaz bizalmat az alakuló Draghi-kormánynak

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen