20.8 C
Budapest
2022. október 6., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírekKiemelt

Nem maradhat büntetés nélkül Budaházy megalázása – Toroczkai hivatalosan is kérelmezte, hogy a hazafi kapcsolattartója lehessen

Terroristaként, megalázó módon vezették be Budaházy Györgyöt egy LMBTQ rendezvényen való véleménynyilvánítása miatt a Fővárosi Törvényszék épületébe a múlthéten annak ellenére, hogy ebben az ügyben a hazafi már “csak” tanúként jelent meg az “igazságszolgáltatás” előtt.

Az LMBTQ-lobbi erejét jól jelzi, hogy egy 2018-as esemény miatt a Háttér Társaság nyomására, az általuk megbízott jogi képviselő segítségével citálták bíróságra Budaházy-t, akit (ebben az ügyben már felmentettek).

Budaházy-t állig felfegyverzett csuklyás kommandósok hozták a börtöntől a bíróság épületébe, kezét és lábát összebilincselve. Laikus szemlélő számára kinézetre Budaházy helyett sokkal inkább a símaszkos kísérői tűntek terroristának.

A kétes nemi identitású tanúk meghallgatása annyira elhúzódott, hogy Budaházy-t csak jóval 12 óra után hozták be a tárgyalóba annak ellenére, hogy már 9 óra előtt bevezették egy szűk bírósági őrizetes terembe. A 2006-os harcost étlen, szomjan várakoztatták. A tárgyalás után a hivatalos kapcsolattartóként regisztrált családtagok válthattak vele néhány szót, természetesen érintés nélkül.

A jelenlévő Budaházy György édesanyjának kérését figyelmen kívül hagyták és azt sem engedték meg neki, hogy megitassa fiát.

A Mi Hazánk frakcióvezetőjének Twitter bejegyzése szerint ez tarthatatlan és megalázó eljárás, amit csak terroristák esetében szabadna alkalmazni, hazafiaknál nem.

Toroczkai László arról tájékoztat, hogy ma hivatalosan is kérelmezte, hogy Budaházy György kapcsolattartója lehessen a börtönben és a törvényesen megválasztott magyar országgyűlés állandó képviselőjeként kapcsolatot tarthasson vele, valamint a börtönben is meglátogathassa.

“Gyilkosok, késelők szabadlábon. Budaházy: 17 év fegyház. Most pedig kéz- és lábbilincs rajta, fél napig víz és étel nélkül, 1 négyzetméteres zárkában. Ez már kínzás. Ma kérvényeztem, hogy az állandó kapcsolattartója legyek, hogy rendszeresen meg tudjam látogatni a börtönben” – írja a Mi Hazánk elnöke.

Riportunk a tárgyalásról:

 

További híreink

Különleges, 350 éves énekgyűjtemény gazdagítja a Hagyományok Háza könyvtárát

Varga Lilla

Bármikor bejöhet – a NAV házkutatást tartott a “lottónyertes” polgármester hivatalában

Faragó Dániel

Milliárdos csalás gyanúja a védettségi igazolványokat gyártó cégnél

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben