21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Németh Zsolt: Magyarország nem lehet semleges a konfliktusban

Németh Zsolt az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke már a háború kezdetétől fogva következetesen képviseli az atlantista álláspontot, ám retorikáját tekintve ő is egyre radikalizálódik.

Korábban még csak békét akart, illetve a “ruszkik” hazaküldését, később írásában kiállt Ukrajna EU-s csatlakozása mellett, és leszögezte: Magyarország elkötelezett “atlantista”. Ennek mentén – dk-s politikusokat megszégyenítő lelkesedéssel – üdvözölte az épülő “európai egységet”, hiszen “egységben az erő”.

Legutóbb pedig egy meglehetősen furcsa bejegyzést tett közzé, melyben arról értekezett, hogy:

“Ez a háború nem a mi háborúnk!” tétel azt jelenti, hogy nem leszünk hadviselő fél, de Magyarország nem lehet semleges ebben a konfliktusban!

Eszerint tehát a kormány által korábban hangoztatott semlegesség fenntartása sem szerepel a közép- és hosszútávú célok között?

Kiemelt kép forrása: HírTV

Kapcsolódó:

Svájc helyett Ukrajna – így változott a Fidesz retorikája a választások óta

 

További híreink

Megérkeztek Kínából az egészségügyi védőfelszelések

Irányi Dániel

Rabszolgaként ábrázolták a fekete képviselőnőt, a teljes francia elit felháborodott

Kemény János

Jobbikos antiszemita botrány a parlamentben

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen