17.5 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Niedermüller Péter akkor is adót emel, ha a kormány megtiltja

Bár a kormány keddi rendelete előírja az önkormányzatoknak, hogy a járványhelyzet miatt 2021-ben nem emelhetik a helyi adó és a települési adót és nem vezethetnek be új adókat, Niedermüller Péter bejelentette, hogy Erzsébetváros önkormányzata bizony emelni fog – vette észre a 444.hu.

A DK-s polgármester Facebook-oldalán úgy érvel, hogy “a hatályos törvényeket betartva a VII. kerület önkormányzata, a többi önkormányzathoz hasonlóan, november végéig – vagyis a kormány rendeletének megjelenése és hatályba lépése előtt – kihirdette a következő évre vonatkozó adórendeleteit”. Ezekben pedig több ún. “inflációkövető adókorrekció” is szerepel.

Ezen a jogcímen emelkedik majd például az építményadó és a telekadó is. Niedermüller azzal mentegetőzik, hogy “ez a korrekció messze nem fedezi azokat a súlyos elvonásokat, amelyeket a kormány a koronavírus járványra hivatkozva elrendelt”.

Szerinte a kormány által elrendelt “adó-stop” nem csak “álságos, de Alaptörvény ellenes helyzetet teremet”. Úgy véli, a térségben csak a magyar kormány vont el forrásokat az önkormányzatoktól a járványra hivatkozva, erre nincs máshol példa.

További híreink

Olasz lapok: Salvini nyerte a bírósági csata első menetét

Irányi Dániel

Már Ausztriában is kötelező a védőmaszk használata

Gabay Dorka

Szijjártó szerint “nem veszélyes”, ha a kínai kommunista állam egyeteme diplomataképzést tart Magyarországon

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen