7.1 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

Nincs megegyezés, saját jelöltet indít az MSZP a XIII. kerületi választáson

Már biztosan nem lesz ellenzéki összefogás Angyalföldön, a Momentum jelöltbemutatása után ugyanis az MSZP is bemutatta saját képviselőjelöltjét – írja a Mérce.

Március 1-jén időközi önkormányzati választás lesz a XIII. kerület 9. körzetében, miután az október 13-án megválasztott Kerpel-Fronius Gábor lemondott képviselői mandátumáról főpolgármester-helyettesi megbízása miatt. A Momentum december 10-én bemutatta új jelöltjét, a 28 éves Polyák Krisztinát, eközben viszont feszültség támadt a Momentum és az MSZP helyi szervezete között. A kerületben a korábbi megállapodás szerint egy körzet járt a közös indulásban a Momentumnak, és szintén egy a DK-nak, Tóth viszont igényt tartana a momentumos körzetre.

Kerpel-Fronius azt írta Tóth József, a XIII. kerület polgármestere nyomást gyakorolt rá, hogy adja át a jelölés jogát a szocialistáknak. Kerpel-Fronius átadta a jelölés jogát, ám a döntését később felülbírálta a Momentum elnöksége, szerintük ugyanis az ellenzéki együttműködés logikájából következik, hogy az adott szervezetnél marad a jelölés joga.

A két pártnak láthatóan nem sikerült megegyezni, ugyanis az MSZP december 23-án délután bemutatta saját képviselőjelöltjét, Vajó Viktóriát, aki környezetvédelmi szakember, kerületi lakos és a Lokálpatrióta Egyesület tagja.

Borszéki Gyula, az MSZP XIII. kerületi elnöke azt mondta:

Az MSZP szerette volna, hogy ismét közös jelöltet tudunk állítani, ezért tárgyaltunk és szóbeli megegyezés is létrejött. A Momentum Mozgalom országos központja ezt azonban felrúgta, és később megjelölte saját jelöltjét is. Így számunkra sem maradt más lehetőség, minthogy a kerület és a Lokálpatrióta Egyesület közös jelöltjét bemutassuk.

Forrás: 24.hu

 

További híreink

Elfogyott a “kitartás” – a Momentum kecskeméti képviselője is Gyucsányékhoz igazolt

Faragó Dániel

Stummer a Momentumban: mindent bele fogok adni, előre nézek, nem hátra

Faragó Dániel

Nem engedték be a diszkóba a “mintacsaládi hátterű, barnabőrű fiatalokat” – kiakadt a Momentum kvótaképviselője

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben