26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Női kvótát vezetne be a Demokratikus Koalíció

A DK sokadszorra is benyújtja törvényjavaslatát, hogy a nagyobb cégek igazgatóságában vagy felügyelőbizottságában a tagok legalább egyharmada nő legyen – olvasható a párt közleményében.

Gyurcsány pártja elképzelései szerint a női kvótát fokozatosan kell bevezetni, kezdve az állami vállalatoknál. Szerintük erre azért van szükség, mert a magyar nők “mind a gazdaságban, mind a politikában valós súlyuknál kevésbé vannak képviselve”. A DK szerint a statisztikák is azt mutatják, ahol a nők részt vesznek a döntéshozatalba, azok a cégek jobban teljesítenek.

Mi, európai magyarok hiszünk abban, hogy a nőknek az élet minden területén ugyanolyan helyük van, mint a férfiaknak, és harcolni is fogunk ezért az álkonzervatív, komondoros, Isztambuli Egyezményt elutasító Orbán-rezsimmel szemben

– ígérte a DK.

Arról nem írtak közleményükben, hogy most akkor kibővít az érintett vállalatok elnökségét, vagy az igazgatóság egyharmadát kirúgják, pusztán azért, mert férfinak születtek.

Németország az irányadó? 

Angela Merkel kancellár és kormánya nem rég döntött a kötelező női kvóta bevezetéséről, amitől a nagyvállalatok nem lelkesednek túlságosan. Németországban korábban “önkéntes” kvótát írtak elő, ez azonban semmilyen eredményre nem vezetett, így az államvezetés úgy döntött, ha maguktól nem akarják átalakítani az igazgatóságukat a cégek, akkor majd kötelezik őket.

Franziska Giffey, nő- és családügyi miniszter szerint ez egy “történelmi döntés”, amivel “sikerül megszüntetni a teljesen nőmentes vezetőségeket”.

Ennél már csak az teremthetne még érdekesebb helyzetet, ha pár éven belül bevezetnék a migráns kvótát is, és az elnökség legalább egyharmadának közel-keleti, vagy afrikai származásúnak kellene lennie.

További híreink

Országos tisztifőorvos: tartsák be a szabályokat és viselkedjenek felelősen az emberek

Szabó Norbert

Végkielégítés nélkül rúgnak ki háromezer oltatlan egészségügyi dolgozót

Faragó Dániel

Életvédelmi áttörés- Egyre nehezebb lesz az abortusz az USA-ban

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben